Úvod Novinky Tipy z programu
Sledujte priamy prenos z Jánošíkových dní v Terchovej
Sledujte priamy prenos z Jánošíkových dní v Terchovej

Sledujte priamy prenos z Jánošíkových dní v Terchovej

Špeciál Televíznej Reginy pre všetkých milovníkov slovenských tradícií a folklóru.

Televízna Regina naživo z Terchovej. Sledujte Dvojku v piatok 31. júla o 15:00 a zažite spolu RTVS 58. ročník Jánošíkových dní. Nádherná príroda, ľudová hudba a tradície, ale aj zaujímaví hostia v špeciálnom hodinovom vysielaní pre celú rodinu.

Nenechajte si ujsť vystúpenie Repáňovskej muziky, ktorá vznikla v roku 2015. Dnes ju reprezentuje Peter Repáň so synom Martinom, ktorého si pamätáte ako víťaza folklórnej šou Zem spieva spred dvoch rokov. K talentovaným muzikantom sa pridajú ďalší rodinní príslušníci. Rovnako hudobne nadaní.

Televízna Regina naživo z Terchovej v piatok na Dvojke

Terchová si tento rok pripomína 440. výročie prvej písomnej zbierky. Táto obec patrí každoročne (aj mimo obecných slávností) k najvyhľadávanejším turistickým miestam na Slovensku. Niekoľko zaujímavostí o nej prezradí starosta Jozef Dávidík.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Reč bude aj o zmenách a obmedzeniach súvisiacich s pandémiou koronavírusu. Organizátori Jánošíkových dní museli plánovaný program zredukovať... Ako veľmi zasiahla pandémia do príprav každoročne obľúbeného sviatku?

Posledný júlový deň bude patriť Jánošíkovým dňom aj v našom vysielaní. Naživo privítame aj Trio z chotára - ženskú spevácku skupinu, ktorej typický terchovský trojhlas si nemôžete nechať ujsť. Reč bude aj o bezpečnosti na turistike, ukážeme vám aj to, ako to vyzerá v múzeu najznámejšieho slovenského zbojníka.

Priamym prenosom budú sprevádzať moderátori Kristína Kršačok-Kucianová, Dušan Ambróš a Kamil Konkoľ.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia