Úvod Novinky Tipy z programu
Návrat kozmonautov z misie Demo-2 naživo na Dvojke
Návrat kozmonautov z misie Demo-2 naživo na Dvojke

Návrat kozmonautov z misie Demo-2 naživo na Dvojke

Po úspešnom živom prenose štartu misie Demo-2 sa diváci RTVS môžu tešiť na priamy prenos návratu posádky na Zem

Počas návratu z vesmíru budú môcť astronauti pristáť na siedmich rôznych miestach pri pobreží USA. Miesto pristátia sa vyberie na základe výpočtov odborníkov z NASA v deň misie na základe aktuálneho počasia a ideálnych podmienok. Na každom zo siedmich stanovíšť bude pripravený 40-členný tím z NASA, ktorý následne vyloví modul s kozmonautmi z oceánu.

„Maximálna teplota pristávacieho modulu Crew Dragon počas pristávacieho manévru bude 2000 stupňov. Pri pristávaní budú použité 2 sady padákov. Všetko budeme sledovať naživo," hovorí Matej Novák, dramaturg relácie Experiment.

Celý priebeh pristátia bude v štúdiu komentovať astronóm Jiří Šilha z Katedry astronómie, fyziky Zeme a meteorológie Univerzity Komenského s moderátorom Gregorom Marešom.

„Veľmi sa teším na toto špeciálne vydanie relácie Experiment. Živé vysielanie štartu misie Demo-2 bolo pre nás aj pre divákov ako televízny thriller. Nikto nevedel, ako to dopadne, a všetci sme boli v napätí. Diváci si sami vyžiadali, že chcú vidieť aj pokračovanie. Som zvedavý a teším sa na dávku napätia pri sledovaní návratu posádky naspäť na Zem," neskrýva nadšenie Gregor Mareš.


Špeciálne vydanie relácie EXPERIMENT: Naživo návrat na Zem budú diváci môcť sledovať už túto nedeľu 2. augusta o 20.10 na Dvojke aj on-line na webe www.rtvs.sk a tiež na facebookovom profile RTVS.

Fanúšikovia vedy sa môžu tešiť na nové diely relácie Experiment pravidelne každý štvrtok od 10. septembra na Dvojke a divákov, ktorí sa zaujímajú o astronómiu určite poteší nová 5-dielna séria BBC s názvom Planéty, ktorú budú môcť diváci sledovať od 2. septembra na Dvojke každú stredu večer.

 

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia