Úvod Novinky Tipy z programu
Tri priame prenosy na RTVS za týždeň. Štartuje Fortuna liga
Tri priame prenosy na RTVS za týždeň. Štartuje Fortuna liga

Tri priame prenosy na RTVS za týždeň. Štartuje Fortuna liga

Pre pandémiu sa jesenná časť uzavrie až 15. decembra.

Cez víkend sa úvodným kolom rozbehne už 28. ročník najvyššej slovenskej futbalovej súťaže. Koronakríza významne ovplyvnila uplynulý ročník a jej následky budú mať priamy dopad aj na novú sezónu.

Pre posunutý termínový kalendár sa začína až v auguste a program bude nahustenejší. Mužstvá odohrajú v jesennej časti 18 kôl, uzavrú ju až 15. decembra. Účastníci mali aj skrátený čas na prípravu, keďže po dlhej jarnej pauze finišovali v uplynulej sezóne tímy, ktoré absolvovali baráž, len pred troma týždňami. Fortuna ligu v úvode čaká takzvaný anglický týždeň a teda kluby odohrajú v priebehu týždňa po tri zápasy a RTVS bude pri tom. V sobotu 8. augusta od 17:45 prinesieme priamy prenos spod Zobora, kde Nitra privíta úradujúceho majstra Slovan Bratislava.

slovan Radosť hráčov Slovana zo zisku titulu v sezóne 2019/20.

Cez pracovný týždeň v rámci druhého kola súťaže si v utorok 11. augusta od 17:45 na Dvojke môžete pozrieť priamy prenos zo súboja Spartak Trnava - MFK Ružomberok. V sobotu 15. augusta v rovnakom čase na Dvojke prinesieme súboj ašpirantov na najvyššie priečky - AS Trenčín verzus MŠK Žilina.

Favorit je jasný

Najväčším súperom úradujúceho šampióna Slovana v boji o titul by mala byť Dunajská Streda prípadne Žilina. Pohárové ambície majú okrem Trenčína aj v Trnave a Ružomberku. O záchranu by zrejme mali bojovať Nitra, Pohronie či Sereď.

weiss Medzi najväčšie hviezdy ligy by mal patriť Vladimír Weiss ml. zo Slovana.

Štvrtý rok za sebou sa bude hrať v rovnakom modeli, ktorý po 22. kolách základnej časti (každý s každým doma - vonku) rozdelí mužstvá na prvú a druhú šestku. V nadstavbe, kam si tímy prenesú body získané v základnej časti, odohrajú tímy po 10 zápasov, opäť každý s každým doma - vonku. Posledný automaticky vypadne do II. ligy, ktorej víťaz ho nahradí medzi elitou. Predposledného čaká baráž s druhým tímom druhej ligy.

Dva tímy nebudú hrávať na svojich štadiónoch. Trenčín bude mať prechodný domov v Žiline a Sereď v Zlatých Moravciach. Zaujímavosťou nového ročníka je fakt, že po prvý raz v 28-ročnej histórii ligy sa menoslov tímov nezmenil. Nik z nej nezostúpil a v súťaži nie je nováčik. Nitra sa udržala medzi elitou po úspešnej baráži s Dubnicou.

Ľuboš Benkovský V Zlatých Moravciach bude pôsobiť najmladší kouč Fortuna ligy, len 31-ročný Ľuboš Benkovský.

Plán priamych prenosov z prvých piatich kôl Fortuna ligy na Dvojke RTVS:

Nitra - Slovan Bratislava v sobotu 8. augusta o 18:00

Trnava - Ružomberok v utorok 11. augusta o 18:00

Trenčín - Žilina v sobotu 15. augusta o 18:00

Pohronie - Žilina v sobotu 22. augusta o 20:00

Senica - Nitra v sobotu 29. augusta o 18:30

(foto: TASR, info: RTVS, TASR)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia