Úvod Novinky Tipy z programu
Čo by bolo keby? Poďte do divadla na trpkú a smiešnu komédiu radošincov
Čo by bolo keby? Poďte do divadla na trpkú a smiešnu komédiu radošincov

Čo by bolo keby? Poďte do divadla na trpkú a smiešnu komédiu radošincov

Novinár Fedor bilancuje život a spolu so svojimi deťmi sa vracia do vlastnej minulosti.

To nemá chybu je trochu trpký, ale skôr ľudsko-smiešny životný osud starého novinára. Komédia Stanislava Štepku v podaní hercov Radošinského naivného divadla možno až priveľmi pripomína naozajstný životný príbeh autora hry, mimochodom, takisto kedysi novinára.

Novinár Fedor bilancuje život a spolu so svojimi deťmi sa vracia do vlastnej minulosti, na miesta svojich autentických a mimoriadne atraktívnych novinárskych stretnutí a rozhovorov. Vtipne uvažuje spolu s divákmi o naprávaní chýb. Zamýšľa sa nad tým, čo by bolo keby tých osudných ľudských, historických či dokonca vesmírnych chýb nebolo toľko.

to nemá chybu

Autorovi takýto fantazijný výlet do minulosti so stretnutiami so zaujímavými osobnosťami a osudnými chybami poskytuje príležitosť vtipne uvažovať o súčasnosti a poskytuje príležitosť zoznámiť sa nielen s atraktívnymi osobnosťami (Evita Perónová, Lenin, Milan Rastislav Štefánik, Janko Francisci atď.), ale ponúka aj možnosť pre seba objaviť priestor na úvahu o vlastných chybách a ich problematickom naprávaní. Takmer všetky stretnutia s osobnosťami majú autentický novinársky pôdorys, čo iste hre dodáva na atraktivite a režisérovi Ondrejovi Spišákovi ponúka dosť príležitostí na vtipné, ale aj pôsobivé scénické stvárnenie.

To nemá chybu vysielame v rámci cyklu Pozvánka do divadla vo štvrtok 13. augusta o 20:10 na Dvojke.

(foto: RND, archív)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia