Úvod Novinky Tipy z programu
Skvelá správa pre fanúšikov športu: Očakávaný zápas s RTVS naživo
Skvelá správa pre fanúšikov športu: Očakávaný zápas s RTVS naživo

Skvelá správa pre fanúšikov športu: Očakávaný zápas s RTVS naživo

Fanúšikovia slovenského futbalu a zvlášť priaznivci bratislavského Slovana sa majú na čo tešiť.

Zápas belasých v 1. kole kvalifikácie Ligy majstrov proti KÍ Klaksvík odvysiela RTVS v priamom prenose na Dvojke.

Pre pandémiu koronavírusu sa kvalifikačné duely hrajú jednokolovo bez odviet. Ak chcú slovanisti zabojovať o skupinovú fázu európskej súťaže, musia na Faerských ostrovoch budúcu stredu zvíťaziť. Hrá sa bez divákov, čo platí nielen pre domácich priaznivcov. Na tribúny kvôli opatreniam nepustia ani fanúšikov súpera. Duel sa začne v stredu 19. augusta o 20:00 SELČ, priamy prenos na Dvojke štartuje o 5 minút skôr.

Ešte začiatkom týždňa to vyzeralo, že signál sa na štadióne Við Djúpumýrar vyrábať nebude. „Následne sme s našimi zmluvnými partnermi sondovali rôzne možnosti, ako výrobu signálu zabezpečiť bez toho, aby to znamenalo dodatočnú finančnú záťaž pre RTVS,“ opísal tímlíder športovej redakcie RTVS pre priame prenosy Pavol Gašpar.

Po viacdňovej intenzívnej komunikácii sa výrobu signálu zabezpečiť podarilo. „Aj za cenu toho, že štandard signálu bude zrejme nižší, ako sme zvyknutí z veľkých futbalových produkcií. Keďže druhou možnosťou bolo len to, že zápas v našom vysielaní nebude, bolo rozhodnutie jednoznačné,“ prezradil šéf športových prenosov RTVS.

Zatiaľ je isté len to, že diváci uvidia v televízii zápas Slovana na Faerských ostrovoch, no RTVS je veľmi blízko k tomu, aby ponúkla aj dva z troch zápasov slovenských klubov v 1. predkole Európskej ligy.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia