Úvod Novinky Tipy z programu
Proces desaťročia sa chýli ku koncu. Buďte s RTVS pri tom
Proces desaťročia sa chýli ku koncu. Buďte s RTVS pri tom

Proces desaťročia sa chýli ku koncu. Buďte s RTVS pri tom

Vynesenie rozsudku môžu oddialiť pondelkové udalosti.

V kauze vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sa vo štvrtok 3. septembra na pôde Špecializovaného trestného súdu v Pezinku očakáva vynesenie rozsudku. RTVS vám naživo z pojednávania prinesie na webe rtvs.sk zvukový záznam. Na Jednotke zase o 9:45 začína mimoriadne štúdio, ktoré moderuje Marek Makara. Zhovárať sa bude s bývalou prokurátorkou Evou Mišíkovou, bývalým sudcom Jozefom Holičom a politológom Samuelom Abrahámom. Mimoriadne štúdio môžete sledovať aj na facebooku Správy RTVS.

Redaktorka Miroslava Ščobíková prinesie najaktuálnejšie informácie priamo zo súdu v Pezinku. Redaktori spravodajstva budú prinášať aj aktuálne správy z miesta činu vo Veľkej Mači a od pamätníka Jána Kuciaka na Námestí SNP v Bratislave.

zsuzsová Alena Zsuzsová prichádza na hlavné pojednávanie v kauze vraždy novinára a jeho snúbenice.

Vynesenie rozsudku môžu ale oddialiť pondelkové udalosti, keď prokurátor podal nový návrh na dokazovanie. Hovorkyňa ŠTS Katarína Kudjáková podanie návrhu potvrdila a upresnila, že má 65 strán. „Nariadený termín hlavného pojednávania na deň 3. septembra ostáva v platnosti," uviedla.

Na nový návrh prokurátora ÚŠP na doplnenie dokazovania upozornil Denník N. Podľa neho ide o ďalší dôkaz proti Marianovi Kočnerovi a Alene Zsuzsovej, ktorý sa týka mobilného telefónu obžalovanej. ŠTS môže rozhodnúť, či prípad vráti do dokazovania, alebo návrh prokuratúry odmietne a vyhlási rozsudok.

Kočner Marián Kočner

Prokurátor navrhuje všetkým obžalovaným 25-ročný trest odňatia slobody. Pojednávanie s Kočnerom a spol. sa začalo v januári tohto roka. Senát zložený z predsedníčky sudkyne Ruženy Sabovej a sudcov Ivana Matela a Rastislava Stieranku doposiaľ odpojednával 22 dní.

Z dvojnásobnej vraždy je okrem Kočnera a Zsuzsovej obžalovaný aj Tomáš Szabó. Vraždu ako pomstu za Kuciakove články o ekonomickej trestnej činnosti si mal objednať práve Kočner.

szabó Tomáš Szabó

Pôvodne sa vynesenie rozsudku očakávalo už začiatkom augusta, Sabová ho však pre pokračovanie porady senátu o rozsudku zrušila.

V prípade padli už dva rozsudky. Zoltán Andruskó je ako sprostredkovateľ právoplatne odsúdený na 15-ročný trest odňatia slobody. Miroslav Marček, ktorý sa priznal, že zastrelil Kuciaka a Kušnírovú a koncom roka 2016 aj podnikateľa Petra Molnára, dostal za tieto vraždy 23-ročný trest odňatia slobody. Voči verdiktu sa ale odvolal prokurátor ÚŠP Juraj Novocký.

foto: TASR)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia