Úvod Novinky Tipy z programu
Cestou necestou: Sledujte Špeciál venovaný káve
Cestou necestou: Sledujte Špeciál venovaný káve

Cestou necestou: Sledujte Špeciál venovaný káve

Obľúbená cestovateľská relácia v novom vysielacom čase.

Obľúbená cestovateľská relácia Cestou necestou v novom vysielacom čase, najbližšie venovaná populárnemu čiernemu moku. Sledujte Špeciál, pri ktorom si prídu na svoje predovšetkým milovníci kávy. Vo štvrtok večer vám na Jednotke prezradíme množstvo kávových zaujímavostí a ukážeme, kde sa začína cesta obľúbeného nápoja, kým skončí v šálke.

Kedy a akým spôsobom pijete kávu vy? Množstvo ľudí si bez nej nevie predstaviť ráno. Iní sa pri šálke dobrej kávy zasa stretávajú popoludní... Odborníci už dlhé roky hovoria o jej pozitívnych účinkoch na ľudský organizmus. Káva prebúdza myseľ aj telo. Pravidelná konzumácia kávy pomáha predchádzať množstvu ochorení. Napríklad aj cirhóze pečene.

Pozor však na nadmernú konzumáciu kofeínu. Môže spôsobovať búšenie srdca a trasenie rúk. Káve by sa mali vyhýbať ľudia s poruchami spánku.

Káva môže u niektorých spôsobovať aj bolesti hlavy či dokonca únavu, a to vtedy, keď začneme byť voči kofeínu odolní. A je potrebné pripomenúť, že kofeín je návyková látka, preto by sme s ním mali zaobchádzať opatrne.

zdroj foto: youtube.com/rtvsofficial

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia