Úvod Novinky Tipy z programu
Do Zlatých čias príde jeden z najžiadanejších hercov Československa
Do Zlatých čias príde jeden z najžiadanejších hercov Československa

Do Zlatých čias príde jeden z najžiadanejších hercov Československa

Na vrchole svojej kariéry na celých 16 rokov prerušil herecké aktivity.

Do sveta filmu a divadla vhupol ešte ako tínedžer. Prvú detskú rolu dostal vďaka matke už ako 13-ročný a jeho presvedčivý výkon ho predurčil na ďalšie herecké úlohy.

hanzlík, zlaté časy

Čoskoro sa stal jedným z najobsadzovanejších hercov v Československu. Počas kariéry hral vo viac ako 120 filmoch. Diváci si rodáka z Českého Tešína môžu pamätať zo snímok Jak utopit doktora Mráčka (1974), alebo Léto s kovbojem (1976). Svoje herecké umenie preukázal tiež vo filmoch Kočár do Vídně (1966), Romance pro křídlovku (1966), Čest a sláva (1968), Slasti Otce vlasti (1969). Preslávili ho aj filmy oscarového režiséra Jiřího Menzla - Slavnosti sněženek (1983), Konec starých časů (1989) a najmä Postřižiny (1980), kde stvárnil energického, dobráckeho a hlavne hlučného strýka Pepina, ktorého vtipné výroky sa citujú dodnes.

jaromír hanzlík Vo filme Postřižiny.

Hlbokú stopu zanechal aj v seriálovej televíznej tvorbe, keď účinkoval v obľúbených seriáloch Taková normální rodinka (1971), Žena za pultem (1977), Sanitka (1984).

V divadle ho preslávili veľké úlohy v Hamletovi, Revízorovi, Zločine a treste, Oidipovi či Cyranovi z Bergeracu. Na vrchole svojej kariéry sa ale rozhodol opustiť divadelné dosky a na celých 16 rokov prerušil svoje herecké aktivity, odôvodnil to faktom, že ho práca nenapĺňa a odišiel žiť do zahraničia.

jaromír hanzlík Na Moste slávy v Trenčianskych Tepliciach.

K herectvu sa vrátil až v pokračovaní kultového seriálu Nemocnice na kraji města po dvaceti letech (2003), zahral si aj v seriáli Pojišťovna štěstí (2004). Práca v ňom však herca netešila a tak seriálovo "zomrel". Naopak, vo filme Muži v říji (2009) stvárnil jednu z hlavných postáv s hereckou partnerkou Martou Vančurovou a opäť hral s nadšením. Ako rušňovodiča starej lokomotívy železničky v Čiernom Balogu ho mohli diváci vidieť aj v silnom životnom príbehu s názvom Pokoj v duši (2009) v réžii Vladimíra Balka.

Tabuľku so svojím menom má na Moste slávy v Kúpeľnom parku v Trenčianskych Tepliciach od roku 2009, pripevnil ju tam osobne počas festivalu Art Film Fest.

Jeden z najpopulárnejších českých hercov si zahral aj v českom trileri inšpirovanom skutočnými udalosťami z českého podsvetia a osudmi Radovana Krejčířa s názvom Gangster Ka.

K moderátorke Elene Vacvalovej a stálemu hosťovi Zlatých časov Milanovi Lasicovi vo štvrtok 17. septembra o 20:30 zavíta charizmatický český herec Jaromír Hanzlík.

jaromír hanzlík, milan lasica Spolu s Milanom Lasicom v roku 2008.

(info: RTVS, TASR, foto: RTVS/Milan Krupčík, TASR, Filmové studio Barandov)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia