Úvod Novinky Tipy z programu
Gáborík spomínal na dávne časy: 26 báb, bol to zážitok
Gáborík spomínal na dávne časy: 26 báb, bol to zážitok

Gáborík spomínal na dávne časy: 26 báb, bol to zážitok

Hokejová sezóna za morom sa len pred pár dňami skončila a tá domáca sa naopak začína.

No opäť bez Mariána Gáboríka, ktorý je na dlhodobej „péenke“. Pre problémy s chrbticou nehrá už tretiu sezónu, poslednú, v ktorej má ešte platný kontrakt s Arizonou.

V Nočnej pyramíde Rádia Slovensko, kde ho spovedal Ľudovít Mravec Jakubove, sa rozprávali o súčasnej situácii v hokeji, o čerstvom víťazovi Stanley Cupu Erikovi Černákovi, ale nevynechali ani Gáboríkove študentské časy.

„Chodil som na odevnú priemyslovku v Trenčíne. Zážitok bol už len fakt, že sme boli traja, štyria chalani v triede a mali sme 26 báb. To bol zážitok sám o sebe,“ spomínal.

V škole musel veľa kresliť a maľovať, dlhé hodiny trávil za šijacím strojom. „Ak si ma niekto vie predstaviť, nie je to bohvieaký pohľad,“ zasmial sa. „Spolužiak raz navrhol kostým nejakého zlého superhrdinu a spýtal sa, či mu to môžem predviesť na móle. Strašne ťažké to bolo, neviem, či som sa nepotkol a takmer sa vytrepal. Celkom som sa cítil trápne... Veľa zážitkov tam bolo,“ opísal.

Vypočujte si celú reláciu Nočná pyramída. Podcast z relácie nájdete aj vo všetkých podcastových aplikáciách.

201001_Nočná pyramída - hosť Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Gáborík je najvyššie draftovaným slovákom v NHL a je tiež držiteľom viacerých rekordov, okrem strieľania gólov, vynikal aj svojou rýchlosťou. Je jedným z desiatich slovenských víťazov Stanlyho pohára, ktorý získal s Los Angeles Kings v roku 2014. Už druhý rok má s Borisom Valábikom obľúbený podcast Boris & Brambor, v utorok 6. októbra o 21:20 má na Jednotke premiéru jeho televízna podoba. S manželkou Ivanou majú 5-mesačnú dcéru Bellu.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia