Úvod Novinky Tipy z programu
Vylepšia si Slováci proti Izraelu renomé? Na lavičke bez Hapala
Vylepšia si Slováci proti Izraelu renomé? Na lavičke bez Hapala

Vylepšia si Slováci proti Izraelu renomé? Na lavičke bez Hapala

Slovenskí futbalisti strelili v posledných štyroch zápasoch iba dva góly.

Pred stredajším zápasom B-divízie Ligy národov proti Izraelu (od 20:45) majú slovenskí futbalisti nôž na krku. Po prehrách s Českom a Škótskom a septembrovej remíze so svojim dnešným súperom sú s jediným bodom na chvoste 2. skupiny a hrozí im pád do C-divízie. Rebríček FIFA káže Slovákom zvíťaziť - Izrael sa nachádza na 93. priečke, Slovensko je 36.

slovenskí futbalistiSlovenskí futbalisti strelili v posledných štyroch zápasoch dva góly, z toho jeden do siete Izraela.

Duel na trnavskom štadióne Antona Malatinského, ktorý RTVS vysiela na Jednotke od 20:20, má pre oba tímy vysokú prioritu. V doterajších troch vystúpeniach neokúsili pocit z výhry a túto nepriaznivú bilanciu budú chcieť zmeniť. Slovákom by sa v prípade prehry ich stredajší protivník vzdialil na rozdiel štyroch bodov, pričom v novembrovom asociačnom termíne sú na programe už len dva zápasy.

Pred zápasom tím postihla ďalšia nepríjemná správa - pozitívne testy na nový koronavírus mal hlavný tréner Pavel Hapal aj ďalší štyria členovia realizačného tímu. Na súpiske bude pre karty chýbať stredopoliar Juraj Kucka, k dispozícii nebude ani zranený Matúš Bero a dvojica Milan Škriniar - Jaroslav Mihalík je po pozitívnom teste na COVID-19 v karanténe.

hapal, brunegrafOto Brunegraf a Pavel Hapal na tréningu pred kvalifikačným zápasom na EURO 2020 proti Walesu v októbri 2019.

Tím proti Izraelu z pozície hlavného trénera povedie Hapalov asistent Oto Brunegraf, ktorému bude pomáhať tréner reprezentácie do 21 rokov Jaroslav Kentoš.

Napriek nepríjemnostiam idú Slováci do zápasu s jasným cieľom - zvíťaziť. Posledné výsledky a najmä výkony pri prehrách 1:3 s Českom, 0:1 so Škótskom, remíze 1:1 s Izraelom a aj v nakoniec úspešnej jedenástkovej dráme s Írskom vyvolali v radoch fanúšikov negatívne ohlasy a mnohí kritizujú nielen trénera Hapala, ale aj hráčov. „Ide nám o záchranu v B-divízii a urobíme všetko pre to, aby sme ho zvládli. Dôležité bude dobre zregenerovať a fyzicky sa pripraviť na Izrael," povedal po prehre v Glasgowe Marek Hamšík. Krídelník Róbert Mak to vidí rovnako ako kapitán národného tímu: „Dúfam, že proti Izraelu predvedieme oveľa lepší výkon ako v Škótsku. Potrebujeme získať dôležité tri body."

Izrael sa naposledy tešil z víťazstva takmer presne pred rokom, keď 15. októbra 2019 v kvalifikácii EURO 2020 zdolal doma Lotyšsko 3:1. V ďalších šiestich zápasoch strelili jeho hráči iba štyri góly. Slováci v ére samostatnosti odohrali s Izraelom päť vzájomných zápasoch, v ktorých majú priaznivú bilanciu tri víťazstvá a dve remízy.

(foto: TASR, info: RTVS, TASR)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia