Úvod Novinky Tipy z programu
Slovákov čaká zápas roka: Bez Škrtela, Suslov môže prekonať Németha
Slovákov čaká zápas roka: Bez Škrtela, Suslov môže prekonať Németha

Slovákov čaká zápas roka: Bez Škrtela, Suslov môže prekonať Németha

Všetky tri zápasy vysiela Jednotka RTVS.

Už vo štvrtok 12. novembra aj v priamom prenose na Jednotke od 20:20 čaká na slovenských futbalistov súboj o všetko. Ak v Severnom Írsku vo finále baráže uspejú, postúpia na záverečný turnaj majstrovstiev Európy. Ak nie, medzi smotánku sa na EURO 2020, ktoré sa pre pandémiu koronavírusu bude hrať budúci rok v júni a júli, nepozrú. So Severným Írskom sme doposiaľ odohrali štyri duely so skóre 4:2 - dva sme vyhrali, jeden remizovali a jeden pehrali. Ten posledný, prípravný, sa skončil v júni 2016 v Trnave bez gólov.

slovensko, s. írsko, futbal Peter Pekarík a Jamie Ward v zápase Slovensko - S. Írsko v júni 2016.

Reprezentácia má v ostatnom čase za sebou turbulentné obdobie. Po zlých výsledkoch a hlavne nepresvedčivých výkonoch v septembrových a októbrových zápasoch skončil pri kormidle tréner Pavel Hapal, ktorého zatiaľ len na obdobie troch zápasov v novembri (okrem zápasu v Severnom Írsku aj stretnutia v Lige národov so Škótskom 15. novembra a s Českom 18. novembra) nahradil Štefan Tarkovič, ktorý pri reprezentácii pôsobil viac ako päť rokov ako asistent Jána Kozáka staršieho.

tarkovič, mintál Štefan Tarkovič (vpravo) a jeho asistent Marek Mintál počas tréningu reprezentácie pred novembrovými zápasmi.

Spolu so staronovým trénerom sa do reprezentácie vracajú aj obranca Tomáš Hubočan a krídelník Vladimír Weiss. Martin Škrtel, ktorý súhlasil s návratom do najcennejšieho dresu, napokon tímu pre zranenie nepomôže a rovnako ani Adam Nemec, ktorý návrat odmietol pre nepohodu v klube.

"Všetci vieme, o čo ide. Sme nastavení tak, aby sme to zvládli. Je sen každého z nás, aby sme sa ešte dostali na ME," povedal pred zápasom roka špílmacher a kapitán tímu Marek Hamšík.

hamšík

Jedným z najväčších prekvapení v Tarkovičovom menoslove je 18-ročný Tomáš Suslov, ktorý by mohol byť jedným zo žolíkov Tarkoviča. Našim futbalistom držal palce aj na MS 2010 v Južnej Afrike. Vtedy mal iba osem rokov. „Vtedy som povedal otcovi, že raz budem hrať s Hamšíkom," prezradil. Talentovaný útočník okrem herného prejavu púta pozornosť aj sebavedomím. „Trému nemám, nemávam ju nikdy. Verím vo svoje schopnosti. Trúfam si naskočiť aj do zápasu proti Severnému Írsku," uviedol.

Pokiaľ rodák zo Spišskej Novej Vsi počas novembrového asociačného termínu nastúpi, prekoná rekord Szilárda Németha ako najmladší hráč našej reprezentácie v ére samostatnosti.

suslov Tomáš Suslov na tréningu reprezentácie v Senci.

Nominácia SR na novembrové zápasy:

brankári: Marek Rodák (FC Fulham), Dominik Greif (ŠK Slovan Bratislava), Adam Jakubech (KV Kotrijk)

obrancovia: Peter Pekarík (Hertha Berlín), Ľubomír Šatka (Lech Poznaň), Milan Škriniar (Inter Miláno), Martin Valjent (RCD Mallorca), Róbert Mazáň (FK Mladá Boleslav), Tomáš Hubočan (Omonia Nikózia), Lukáš Pauschek (Slovan Bratislava), Norbert Gyömbér (Salernitana), Dávid Hancko (Sparta Praha)

stredopoliari: Marek Hamšík (PFC Ta-lien), Ján Greguš (Minnesota United), Albert Rusnák ml. (Real Salt Lake), Stanislav Lobotka (SSC Neapol), Patrik Hrošovský (KRC Genk), Juraj Kucka (Parma Calcio), Ondrej Duda (1. FC Kolín), Róbert Mak (Ferencváros Budapešť), Vladimír Weiss (Slovan Bratislava), Tomáš Suslov (Groningen)

útočníci: Michal Ďuriš (Omonia Nikózia), Samuel Mráz (Zaglebie Lubin), Pavol Šafranko (Sepsi OSK)

Program zápasov (všetky vysielame na Jednotke RTVS):

12. novembra finále play-off EURO 2020: Severné Írsko - SR (Belfast, 20.45)
15. novembra 5. kolo 2. skupiny B-divízie Ligy národov, SR - Škótsko (Trnava, 15.00)
18. novembra 6. kolo Ligy národov: ČR - SR (Plzeň, 20.45)

winsdor park Štadión Winsdor park, v ktorom nastúpia Slováci proti Severnému Írsku.

(info: RTVS, TASR, foto: TASR, Flickr.com, SFZ/Roman Ferstl)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia