Úvod Novinky Tipy z programu
Na Pumpu prídu lídri revolúcie, témou aj Trump
Na Pumpu prídu lídri revolúcie, témou aj Trump

Na Pumpu prídu lídri revolúcie, témou aj Trump

Miki, Dano a Jari preberú aktuálne udalosti z domova aj zo sveta.

Štrnganie kľúčov, kvety, vztýčené a roztvorené prsty do tvaru písmena V, ktoré symbolizovali víťazstvo, sú len niekoľkými znakmi nenásilnej revolúcie, ktorá dostala pomenovanie "nežná" alebo "zamatová". Udalosti spred takmer 31 rokov dali ľuďom vo vtedy neslobodnej krajine pocit voľnosti či nádeje, priniesli nové hodnoty, odvahu či začali bezpečný a úspešný príbeh, ktorý so šrámami trvá dodnes.

kňažko, budaj Symbolický krok do Európy urobili 10. decembra 1989 desaťtisíce účastníkov Pochodu priateľstva, ktorý viedli z Bratislavy do rakúskeho mestečka Hainburg práve Kňažko a Budaj.

Demokraciu treba neustále obnovovať. Odkaz Novembra 89 stále na Slovensku existuje a drží líniu, ktorú začala revolúcia - líniu Slovenska ako vyspelého európskeho národa, ľudí, ktorí na prvé miesto stavajú demokraciu a slobodu," povedal vlani pri príležitosti 30. výročia Nežnej revolúcie spoluzakladateľ hnutia Verejnosť proti násiliu Ján Budaj. A práve súčasný minister životného prostredia spolu s jednou z hlavných tvárí novembrových udalostí a bývalým ministrom kultúry Milanom Kňažkom budú hosťami v sobotňajšej Pumpe.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Okrem revolučnej témy Miki, Dano a Jari ako stále osadenstvo Pumpy preberie aktuálne udalosti z domova aj zo sveta vrátane povolebnej situácie v USA, kde v prezidentských voľbách vyhral demokrat Joe Biden, ale súčasný prezident Donald Trump porážku odmieta prijať a hovorí o podvode.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Premiérový diel Pumpy vysielame v sobotu 14. novembra na Jednotke o 21:30 po Záhadách tela. Všetky predchádzajúce časti Pumpy nájdete v archíve na webe RTVS.

kňažko, budaj Milan Kňažko a Ján Budaj na stretnutí koordinačného výboru 9. decembra 1989.

(foto: RTVS, TASR)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia