Úvod Novinky Tipy z programu
Ministerka i známa herečka zavítajú do Školského klubu
Ministerka i známa herečka zavítajú do Školského klubu

Ministerka i známa herečka zavítajú do Školského klubu

Príde aj programový riaditeľ RTVS a režisér Anton Šulík.

Interaktívna relácia pre malých školákov Školský klub, ktorú vysielame od pondelka do štvrtka vždy o 9:00 na Dvojke, sa počas najbližšieho utorka, bude venovať téme kultúra. Deťom na ich zvedavé otázky bude odpovedať ministerka kultúry Natália Milanová, ale aj programový riaditeľ RTVS a režisér Anton Šulík a herečka Dominika Morávková-Zeleníková. Celým procesom tvorby inscenácie prevedú malých školákov v utorok 8. decembra.

školský klub

Školský klub sa na obrazovky RTVS vrátil s druhou vlnou pandémie, ktorá spôsobila opätovné zatvorenie niektorých škôl. Malým školákom prináša interaktívne vyučovanie v súlade s učebnými osnovami. To prebieha v 60-minútových blokoch. „Školský klub prináša na obrazovky RTVS interaktívny a zábavný spôsob, ako sa niečo nové a zaujímavé dozvedieť aj mimo školy, ktoré sú teraz zatvorené. Každý deň je v rámci televízneho vyučovania venovaný inej oblasti," vysvetľuje opätovné zaradenie relácie do vysielania šéfdramaturg detskej tvorby RTVS Vladimír Balko.

Utorkové vysielanie bude v tomto týždni venované kultúre, konkrétne fungovaniu divadla, filmu, rozhlasu a televízie. V televíznom štúdiu sa malí školáci stretnú s tými najpovolanejšími zástupcami kultúry.

„Je nesmierne dôležité, aby sme deti viedli ku kultúre už od malička. Netreba preto veľa, veď umenie nás v najrozličnejších formách obklopuje v podstate už od narodenia. Je úlohou nás dospelých, aby sme ho deťom pomáhali nachádzať a odhaľovať jeho čaro. Čím lepšie nám to pôjde, tým širší bude ich rozhľad, tým citlivejšie bude ich vnímanie sveta, tým tvorivejší a naplnenejší bude ich život," vyjadrila sa ministerka Natália Milanová.

školský klubAnton Šulík ako kameraman v Školskom klube.

Celý proces tvorby inscenácie priblížia v Školskom klube programový riaditeľ RTVS a režisér Anton Šulík a herečka Dominika Morávková-Zeleníková, ktorú detskí diváci poznajú ako Johanku z obľúbenej rozprávky Johankino tajomstvo.

Myslím si, že je veľmi dôležité, aj v kontexte aktuálnej doby, vzdelávať deti aj v oblasti kultúry. Tá je neoddeliteľnou súčasťou našich životov a som rád, že aj prostredníctvom Školského klubu ju môžeme priblížiť malým školákom. S radosťou som odpovedal na všetky zvedavé otázky a verím, že cez televízne obrazovky sa množstvo nových a zaujímavých informácii naučia aj deti, ktoré sú momentálne doma," hovorí Anton Šulík.

V archíve RTVS nájdete všetky predošlé vydania Školského klubu vrátane toho, počas ktorého deti zavítali k prezidentke Zuzane Čaputovej.

Školský klub, prezidentka

(foto: RTVS)

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia