Úvod Novinky Tipy z programu
O tom, ako partia kamarátov zdolala najvyššie vodopády sveta
O tom, ako partia kamarátov zdolala najvyššie vodopády sveta

O tom, ako partia kamarátov zdolala najvyššie vodopády sveta

Neuveriteľné výhľady, strhujúca sila prírody, obrovská dávka adrenalínu a všadeprítomná voda. RTVS v premiére uvedie nový dokumentárny film cestovateľa a režiséra Pavla Barabáša Salto je kráľ o zlaňovaní najvyšších vodopádov na svete.

Začnite nový rok úžasným dobrodružným zážitkom s partiou kamarátov, ktorí sa rozhodli siahnuť si na dno svojich síl. Unikátny dokument Salto je kráľ vysielame 1. januára o 21:05 na televíznej Dvojke.


Film Salto je kráľ vznikol podľa jeho tvorcu Pavla Barabáša vďaka zvedavosti. Pôvodnú myšlienku totiž filmár dostal pred takmer štyrmi rokmi, keď sa v správach objavila informácia o tom, že Salto Ángel vo Venezuele podľa vedcov už nie je najvyšším vodopádom sveta. Prvenstvo mu mal zobrať vodopád Tugela v Afrike. Pavol Barabáš a jeho priatelia sa preto rozhodli, že oba vodopády zlania, aby mohli porovnať a povedať, ktorý z nich je pre dobrodruhov „kráľom".




Svoje zážitky z nakrúcania  dokumentu Salto je kráľ Pavol Barabáš v auguste roku 2020, keď sa film dostal do kín, vyrozprával v Rádiu Slovensko moderátorke Petre Bernasovskej. Prezradil napríklad aj to, aké sklamania ich najprv čakali, keď prišli k africkému vodopádu Tugela, ktorý so Saltom porovnávali: „Pri vodopáde Tugela sa nám stalo, že sme prišli pod vodopád a tam netiekla voda." Vypočujte si celý rozhovor z relácie Hosť sobotného dobrého rána.


Film Salto je kráľ vysielame hneď po dokumentárnom filme Krásy Slovenska (Hľadám Dunaj) o zvieratách a rastlinách žijúcich pri našej najmohutnejšej rieke ale aj o snahách ochranárov vyhlásiť zachované slovenské dunajské územie za národný park. Film o dunajskej prírode Krásy Slovenska (Hľadám Dunaj) si môžete pozrieť na Nový rok o 20:10 na Dvojke.

Foto: Flickr/Francisco Becerro

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia