Úvod Novinky Tipy z programu
Nikto mu neveril, jeho hru dnes pozná každý. Sledujte film Edmond
Nikto mu neveril, jeho hru dnes pozná každý. Sledujte film Edmond

Nikto mu neveril, jeho hru dnes pozná každý. Sledujte film Edmond

Ak milujete filmy podľa skutočnej udalosti plné úspešných príbehov výnimočných ľudí, potom určite nevynechajte historickú komédiu Edmond.

Snímka rozpráva o jedinečnom osude umelca Edmonda Rostanda, autora jednej z najúspešnejších divadelných hier všetkých čias - legendárneho Cyrana z Bergeracu.



Hoci v čase uvedenia Cyrana z Bergeracu nebol ešte ani tridsiatnikom, slávna divadelná hra sa v mysli Edmonda Rostanda naozaj nerodila ľahko. V čase, keď ju ponúkol, totiž ešte nemal premyslené absolútne nič, len názov.


Okrem toho sa musel vysporiadať s rôznymi problémami, či už to bola žiarlivosť, požiadavky producentov alebo fakt, že v tom čase sám už dva roky nič nenapísal a nikto neveril, že sa mu to podarí a napokon sa z jeho hry ešte aj stane pojem, ktorý i po viac ako sto rokoch od premiéry pozná celý svet.


Pozrite si úsmevný historický príbeh o umení, prekonávaní prekážok, ale hlavne o ikonickom kultúrnom fenoméne, akým do dnešného dňa Cyrano z Bergeracu zostáva. Divácky obľúbenú belgickú snímku Edmond vysielame v premiére na televíznej Dvojke v nedeľu 3. januára 2021 o 20:50.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia