Úvod Novinky Tipy z programu
Dokudráma o významných slovenských osobnostiach pokračuje
Dokudráma o významných slovenských osobnostiach pokračuje

Dokudráma o významných slovenských osobnostiach pokračuje

V nedeľu odvysielame ďalšiu časť cyklu Slovenský panteón venovanú Antonovi Srholcovi.

Slovenský panteón na obrazovkách RTVS pokračuje v nedeľu večer 10. januára. Jednotka uviedla prvú časť venovanú Milanovi Rastislavovi Štefánikovi pri príležitosti 140. výročia jeho narodenia ešte minulý rok v lete.

V cykle, pod ktorým je režisérsky podpísaný Peter Núňez, postupne vyrozpráva životné príbehy ďalších významných osobností. Dokudráma spája hrané prvky s rozprávaním moderátora, ktorý priamo vstupuje do deja.

Ako povedal režisér v jednom z rozhovorov, nakrútiť Slovenský panteón sa rozhodol po tom, čo videl historickú dokudrámu z produkcie dánskej televízie. Formát je v našich končinách novinkou, divákom však dokáže priblížiť vážené osobnosti a mnohé historické fakty atraktívnym spôsobom.

Slovenský panteón nájdete aj v našom archíve

Najbližšie vydanie bude venované Antonovi Srholcovi, ktorý bol zosobnením odvahy a človečenstva. Komunisti mu bránili v štúdiu, dostal sa do väzenia aj uránových baní. Aj v neľahkých podmienkach si však dokázal zachovať ľudskú tvár a napriek neľahkému osudu pomáhať ďalším. Sledujte v nedeľu o 20:30 hod. na Jednotke.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Slovenský panteón postupne predstaví aj ďalšie osobnosti ako napríklad Ľudovíta Štúra, Petra Sagana, Alexandra Dubčeka a ďalších. Prvé vydanie o M.R. Štefánikovi nájdete v našom online archíve zadarmo a bez reklamy.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia