Úvod Novinky Tipy z programu
Bratia a búrliváci z kapely Oasis, ktorí preslávili britpop
Bratia a búrliváci z kapely Oasis, ktorí preslávili britpop

Bratia a búrliváci z kapely Oasis, ktorí preslávili britpop

Pozrite si hudobný dokument na Trojke.

Skupina Oasis vznikla začiatkom 90. rokov v anglickom Manchesteri a nebyť bratov Gallagherovcov, britpop by sa do hitparád možno dostal iba veľmi ťažko. Oasis ovplyvnili jednu celú generáciu hudobných fanúšikov, ale aj kolegov z branže a mnohé kapely, ktoré sa dodnes hrdo hlásia k ich odkazu.

Súrodencov celosvetovo preslávil druhý štúdiový album (What´s the story) morning glory?, ktorý obsahuje dve najzásadnejšie skladby kapely, a to Wonderwall a Don´t Look Back In Anger. Z albumu sa predalo viac ako 22 miliónov kópií. Celkovo Oasis predali viac ako 75 miliónov kópií albumov, na konte majú mnohé prestížne ocenenia.

Oasis sa minulý rok pokúsili o návrat

Bratia Liam a Noel sa okrem úspechov v hudbe preslávili aj neustálymi konfliktami, ktoré vyvrcholili v roku 2009. Noel kapelu Oasis opustil. Počas trvania kariéry mali súrodenci, ktorých mnohí označovali za búrlivákov, konflikty s mnohými známymi umelcami. Jeden z najvyhrotenejších so spevákom Robbiem Williamsom.

Kapela Oasis

Oasis majú na konte sedem štúdiových album, pričom ten posledný vyšiel v roku 2008. V apríli minulého roka vydali demo nahrávku skladby Don´t Stop, ktorá mala na YouTube za necelý týždeň viac ako milión prehratí. Viac o skupine Oasis, jej vzostupoch aj pádoch sa dozviete v piatkovom hudobnom dokumente o 21:30 hod. na Trojke.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia