Úvod Novinky Tipy z programu
Pandémia SK: Čo všetko zmenil vírus v našich životoch?
Pandémia SK: Čo všetko zmenil vírus v našich životoch?

Pandémia SK: Čo všetko zmenil vírus v našich životoch?

Nebudeme bilancovať ani hodnotiť. Nový dokumentárny cyklus je iný, lebo ide do hĺbky.

Dvojka odvysiela sériu dokumentárnych filmov s názvom Pandémia SK. Diváci sa dočkajú svedectva, na ktorom pracovalo deväť filmových režisérov.

Nová séria, ktorá štartuje na obrazovkách Dvojky 20. januára večer predstaví odvážlivcov, bojovníkov, ľudí, ktorí boli v tých najťažších časoch koronakrízy takpovediac neviditeľní. Aj napriek tomu však dokázali zabezpečiť chod spoločnosti. A ďalej sa vedia orientovať. Aj v novej realite, ktorej stále všetci čelíme.

Pandémia SK nastaví zrkadlo a možno sa v nej aj sami spoznáte. Séria dokumentov prezentuje fakty v súvislostiach a hlbšie vysvetľuje význam prísnych opatrení. Pri sledovaní sa možno viacerí zamyslia a prehodnotia, čo je v živote to najdôležitejšie.

Žánrovo pestré, mimoriadne pútavé

Pandémia SK je sondou do riešenia krízových situácií v rôznych sférach spoločnosti. V zdravotníctve, školstve, vede, sociálnych službách, ale aj v kultúre a médiách. Divák nemusí očakávať bilancovanie či hodnotenie zvládanie a nezvládanie krízy. Tvorcovia cyklu sa zamerali na spôsob a následky nášho životného štýlu, hodnoty a princípy, ale aj rôzne pozoruhodnosti či poznatky.

Pandémia SK je žánrovo mimoriadne pestrá. Autorské eseje, mozaikovité strihové dokumenty, sondy do sociálneho prostredia aj road movie. Rukopis každého z režisérov je neprehliadnuteľný, svojský a zaujímavý.

Za jednotlivými dokumentami sú renomovaní slovenskí režiséri: Peter Pokorný, Peter Hledík, Dominik Jursa, Jaro Vojtek, Nikita Slovák, Yvonne Vavrová, Soňa Gyarfašová, Lucia Kašová, Daniel Svoreň.

Pandémia SK od 20. januára na Dvojke. Každú stredu v dvoch častiach za sebou.

Zdroj úvodnej foto: Shutterstock

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia