Úvod Novinky Tipy z programu
Pripravení? Dvojka vás dnes večer zoberie na Mars
Pripravení? Dvojka vás dnes večer zoberie na Mars

Pripravení? Dvojka vás dnes večer zoberie na Mars

Sledujte naživo Experiment. Hosťom bude známy astronóm aj astrobiologička. Reláciu budeme streamovať aj na Facebooku.

Buďte svedkami mimoriadnej udalosti! Sledujte Experiment špeciál: Naživo na Mars a sledujte pristávanie americkej sondy na červenej planéte, ktorá k nej smeruje už od leta minulého roka. Musí prekonať vzdialenosť 482 miliónov kilometrov, sonda letí rýchlosťou dva a pol kilometra za sekundu. Kľúčových a najnebezpečnejších bude posledných sedem minút pred pristátím na povrchu planéty.

Hlavným hosťom Experimentu bude astronóm Jiří Šilha, ktorý vysvetlí, prečo je táto misia veľmi dôležitým miľníkom pre NASA, ale zároveň aj celý svet. Odborník poodhalí, ako bude misia prebiehať, do akej miery je náročná a čo všetko bude nasledovať po nej. V Experimente bude reč o technológiách, ktoré sú pri misii na Mars použité, zároveň aj to, aké úlohy čakajú sondu Perseverance.

nazivo_na_mars_DNES.jpeg

Počas mimoriadnej relácie sa naživo spojíme s atrobiologičkou Michaelou Musilovou, ktorá pôsobí na simulovanej misii na Havaji. Tam sa skupina expertov snaží napodobniť podmienky, ktoré sú na Marse. Ich úlohou je prežiť a vypestovať základné potraviny. Musilová sa netají tým, že je obrovskou fanúšičkou Marsu a raz by sa naň chcela dostať...

Experiment špeciál: Naživo na Mars vo štvrtok o 20:55 hod. na Dvojke, streamovať reláciu budeme aj na Facebooku. Pripravení?

zdroj foto: Shutterstock

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia