Úvod Novinky Tipy z programu
Zábery, ktoré berú dych. Sledujte dokument o prebúdzaní prírody
Zábery, ktoré berú dych. Sledujte dokument o prebúdzaní prírody

Zábery, ktoré berú dych. Sledujte dokument o prebúdzaní prírody

Prebúdzaní aj ukladaní na spánok. Dvojka uvedie prírodopisný film o dvoch najčarovnejších ročných obdobiach

Príchod jari v prírode značí jediné. Príroda stratí svoj snehový plášť a mráz ustúpi slnku. Zvieratá, ako aj rastlinstvo sa prebúdzajú k životu a začínajú svoje pravidelné každoročné rituály. V jedinečnom dvojdielnom prírodopisnom dokumente spoznáte napríklad migráciu Vráskavca dlhoplutvého, pytačky potápiek na párenie či stavbu bobrích hrádz, ktoré sú často architektonickým dielom.

Na druhej strane príchodom jesene sa príroda začína pripravovať na chladnú a dlhú zimu. Príroda mení svoje farby, v niektorých častiach planéty majú tieto zmeny zafarbenia rastlín priam čarovnú moc a krásu. Zvieratá si musia zaobstarať dostatok potravy do svojich príbytkov či nabrať tukové zásoby. V tomto období sú aj obyčajom drsné súboje samcov a čas párenia. Príroda pomaly utíchne.


Viac fascinujúcich záberov uvidíte v prírodopisnom dokumente Ročné obdobia v divočine. Prvú časť s podtitulom Jar vysielame v stredu 7.4. od 20:45 hod. na Dvojke. Druhú časť s podtitulom Jeseň si môžete pozrieť o týždeň na to (14.4.) od 20:10 na Dvojke.

Zdroj foto: Pixabay/Jan Erik Engan

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia