Úvod Novinky Tipy z programu
Začala sa Pohoda on the Ground: Klubtúra je pritom
Začala sa Pohoda on the Ground: Klubtúra je pritom

Začala sa Pohoda on the Ground: Klubtúra je pritom

RTVS odvysiela 5 špeciálnych programov Klubtúra on the Ground.

Road-trip Klubtúra, v ktorom divákom RTVS Michal Kaščák a Martin Valihora predstavujú hudobné kluby po celom Slovensku, sa tentoraz zastavila na trenčianskom letisku a festivale Pohoda on the Ground 2021.


Jedným z leitmotívov festivalu je podpora domácej klubovej scény. Práve ľudia z desiatich klubov naprieč celým Slovenskom vytvoria väčšiu časť špeciálneho programu.

Kurátormi dvoch klubových pódií Pohody on the Ground sú kluby Hangár, Bombura, Fuga, Diera do sveta, Stromoradie, 69, Collosseum, WAX, Záhrada a Hájovňa.

Program Klubtúra on the Ground nadviaže na cyklus Klubtúra, v rámci ktorého RTVS už odvysielala 13 častí.

V špeciálnych 5 častiach sa môžu diváci a fanúšikovia klubovej scény tešiť na rozhovory so zástupcami hudobných klubov, s kamerou vyspovedáme aj zástupcov profesií, ktorých nie je na festivale vidieť, ale sú nesmierne dôležití a súčasťou každej časti bude aj hudobný hosť.

Natáčanie rozhovoru pre Klubtúru on the Ground.jpg

Na jednotlivé časti programu Klubtúra on the Ground bude nadväzovať 50-minútový koncert. Každú časť bude nahráva štáb RTVS priamo v dejisku festivalu, kde ju postprodukčne spracuje a pripraví do vysielania televíznej Dvojky hneď na nasledujúci deň.

Prvú časť odvysiela RTVS už dnes večer (8.7.) o 22.30 h.

Program Klubtúry on the Ground


ŠTVRTOK, 8. júla

Kurátormi dvoch klubových pódií Pohody on the Ground budú vo štvrtok večer zástupcovia klubov Hangár a Bombura. Hudobným hosťom v prvej časti Klubtúry on the Ground bude kapela Vojdi, ktorú charakterizujú členité kompozície s častými zmenami motívov a nekonvenčná rytmika.

PIATOK 9. júla

V piatok budú kurátormi dvoch klubových pódií Pohody on the Ground zástupcovia klubov Diera do sveta a Fuga.

Hudobnou časťou v druhej časti Klubtúry on the Ground bude projekt I am planet slovenského hudobného skladateľa Patrika Korinka, ktorý spája súčasnú klasickú hudbu s prvkami minimalizmu a s motívmi silne inšpirovanými prírodou.

SOBOTA, 10. júla

Kurátormi dvoch klubových pódií Pohody on the Ground budú v sobotu večer zástupcovia klubov Stromoradie a 69. Hudobným hosťom bude dvojica God & Eve, ktorú tvoria Eva Sajanová a Richard Grimm.

NEDEĽA, 11. júla

V nedeľu večer na Dvojke budú kurátormi dvoch klubových pódií zástupcovia klubov Collosseum a T3. Ako hudobný hosť sa predstaví slovenský raper a producent Boy Wonder.

PONDELOK, 12. júla

V pondelok sa môžu diváci tešiť na zástupcov klubov Hájovňa a Záhrada a hudobného hosťa - Leto s Monikou. Ide o sólový projekt pesničkárky a skladateľky filmovej hudby Moniky Omerzu Midriakovej.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia