Úvod Novinky Tipy z programu
Unikátne vysielanie Rádia Regina Stred priamo z Kráľovej hole
Unikátne vysielanie Rádia Regina Stred priamo z Kráľovej hole

Unikátne vysielanie Rádia Regina Stred priamo z Kráľovej hole

Poslucháči sa môžu tešiť na skupinu Šumiačan, množstvo zaujímavých informácií pre turistov aj pútavé rozprávanie chatárov.

Nenechajte si ujsť vysielanie Rádia Regina Stred z Kráľovej hole. Naživo zaznie aj pieseň Na Kráľovej holi v podaní mužskej speváckej skupiny Šumiačan.

V poslednú augustovú sobotu sa z jedného zo symbolov Slovenska, bájneho vrchu ospevovaného v piesňach, Kráľovej hole prihlásia naživo moderátori Rádia Regina Stred.

Šumiačan-šumiačan

V obsahu originálneho rozhlasového vysielania bude aj viac ďalších zaujímavých momentov.

Pod holým nebom

Pod holým nebom sa poslucháči zo špeciálneho štúdia dozvedia priamo od chatárov, akí návštevníci sem na vrch prichádzajú.

Horský záchranár porozpráva o nástrahách kráľovohoľských Nízkych Tatier i zážitkoch z tejto časti pohoria.

Z vrchu vysielača zaznie aj rozprávanie o novinkách pre turistov v podhorí a o obyvateľoch tohto kraja.

A známu ľudovú hymnickú pieseň Na Kráľovej holi zaspievajú členovia populárnej mužskej speváckej skupiny Šumiačan naživo.

K mikrofónu moderátori pozvú okoloidúcich turistov z radov cyklistov, ktorých redaktori Rádia Regina Stred stretnú v blízkosti vysielača.

„Živé vysielanie z Kráľovej hole je unikátnou výzvou nielen programovou, ale predovšetkým technologickou. Verím, že vďaka našich profesionálom sa nám podarí poslucháčom sprostredkovať autentickú atmosféru tohto magického miesta, a že si tak dôstojným a atraktívnym spôsobom pripomenieme rozhlasové jubileum", dodáva riaditeľ štúdia RTVS v Banskej Bystrici Miroslav Debnár.

Vysielače sú turistickým cieľom

Redaktori banskobystrického štúdia doteraz navštívili s mikrofónom viaceré vybrané vysielače, z ktorých sa šíri rozhlasové a televízne vysielanie. Zároveň ide o časté turistické ciele.

Poslucháči mali možnosť počuť viac v letnom seriáli Túry k vysielačom a to o vysielači Krížava nad Žilinou, spoznali Modrý vrch pri Štúrove, Sitno a jeho vysielač pri chate Andreja Kmeťa, Dubník pri Košiciach, či Kamzík v Bratislave.

Ušami sa ocitli aj na vysielači Dievčenská skala pri Rožňave, či pohľad na celú Oravskú priehradu z Magurky nad Námestovom.

Tieto reportáže odzneli v obľúbenej turistickej relácii Rádiovíkend v Rádiu Slovensko a v Rádiu Regina Stred. Sú dostupné aj na webe RTVS.

Sylvia-Hoffmannová-RTVS

Čerešničkou na narodeninovej torte je špeciálne vysielanie Rádia Regina Stred v sobotu 28. augusta od 9:00 hod. do 12:00 hod. z Kráľovej hole.

Poslucháčov sprevádzajú moderátori Sylvia Hoffmannová (na snímke hore) a Ladislav Eliaš. Hneď prvú hodinu vysielania si môžu vypočuť spoločne poslucháči Rádia Slovensko a Rádia Regina Stred, vďaka obľúbenej relácii Rádiovíkend.

Zvyšné dve hodiny patria programu Rádio Regina Stred v horách.

Foto: RTVS a archív FB Šumiačan

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia