Úvod Novinky Tipy z programu
Pápež František na Slovensku. Stredajší program vysielania RTVS
Pápež František na Slovensku. Stredajší program vysielania RTVS

Pápež František na Slovensku. Stredajší program vysielania RTVS

Posledný deň návštevy Svätého Otca zachytia štáby RTVS.

Stredajší program, 15. septembra, odštartuje Jednotka o 9.00 h Mimoriadnym spravodajstvom, následne o 10.00 h odvysiela v priamom prenose Národnú púť na otvorenom priestranstve pri Národnej svätyni v Šaštíne, svätú omšu bude celebrovať pápež František.

Komentovať a prekladať ju bude Mons. Marián Gavenda. Rádio Slovensko a Rádio Regina prinesú svojim poslucháčom komentovanú svätú omšu od 9.50 h.

O 13.30 h prinesie Jednotka naživo Rozlúčkový ceremoniál na medzinárodnom letisku v Bratislave spolu s odletom pápeža Františka, ktorý je plánovaný na 13.45 h.

Dvojka prinesie počas stredajšieho sviatočného dňa o 8.00 h dokumentárny film zo zákulisia prvej návštevy pápeža sv. Jána Pavla II. na Slovensku vo Vajnoroch v roku 1990 s názvom Svätec milujúci Slovensko.

O 13.25 h k štátnemu sviatku Sedembolestnej Panny Márie - Patrónky Slovenska aj dokumentárny film o zázračnej pomoci Loretánskej Panny Márie v strednej Európe v 16. - 17. storočí s názvom Čierna madona.

O 21.00 h odvysiela Dvojka v premiére dokument z návštev pápeža Františka u veriacich rodín, či pacientov, chorých, alebo ľudí v núdzi s cieľom dodať im silu a pocit spolupatričnosti pod názvom Iba spolu. Následne o 21.50 h návštevu Svätého Otca na Slovensku zhodnotí diskusná relácia Do kríža.

RTVS na príprave programov spolupracovala s renomovanými spolupracovníkmi - katolíckym kňazom a publicistom Mons. Mariánom Gavendom a s gréckokatolíckymi kňazmi Jánom Krupom a Rastislavom Čížikom.

FOTO: TASR

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia