Úvod Novinky Tipy z programu
Dokument o kráľovi popu na Dvojke. Pre fanúšikov povinná jazda
Dokument o kráľovi popu na Dvojke. Pre fanúšikov povinná jazda

Dokument o kráľovi popu na Dvojke. Pre fanúšikov povinná jazda

Film zachytáva posledné mesiace Michaela Jacskona pred smrťou v júni 2009.

Budúci rok to bude presne 40 rokov, čo Michael Jackson vydal legendárny album Thriller.

Šiesta štúdiová nahrávka kráľa popu okamžite zlomila niekoľko rekordov a dodnes je to najpredávanejší hudobný album všetkých čias. Celosvetovo sa z nej predalo viac ako 70 miliónov kópií.

Jackson patrí aj dvanásť rokov po smrti k najúspešnejším umelcom planéty, jeho odkaz je takpovediac nesmrteľný a aj dnes inšpiruje mnohých hudobníkov.

Začínal ako dieťa v hudobnej skupine s bratmi, sólovú kariéru rozbehol v roku 1972, keď vydal platňu s názvom Got To Be There. Prelom nastal v roku 1979, a to vďaka albumu Off The Wall. Posledný (v poradí desiaty) album Invincible vyšiel v roku 2001.

Nová hudba zrejme už čoskoro

Ako však nedávno prezradil Tito (Michaelov brat, pozn. red.) pre magazín The Sun, fanúšikovia sa možno dočkajú niekoľkých nových a doteraz nepočutých nahrávok najslávnejšieho brata z klanu Jacksonovcov.

Michael Jackson

Michael Jackson ovplyvnil celú generáciu hudobníkov a umelcov inšpiruje aj dnes.

Na povrch rovnako vyplávali správy, že niekedy okolo roku 1983 členovia kapely Duran Duran odmietli spoluprácu s Michaelom Jacksonom, ktorý ich sám oslovil, píše magazín NME.

Život, kariéra aj úspechy Michaela Jacksona sú popretkávané mnohými príbehmi či tajomstvami.

Rovnako to platí aj o jeho posledných mesiacoch, ktoré mapuje dokument Odišiel príliš skoro. Pozrite si ho po diskusnej relácii Trochu inak v piatok o 22:50 hod. na Dvojke.

zdroj foto: instagram.com/michaeljackson

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia