Úvod Novinky Tipy z programu
Petra Vlhová skončila v Söldene na 3. mieste
Petra Vlhová skončila v Söldene na 3. mieste

Petra Vlhová skončila v Söldene na 3. mieste

Petra Vlhová vstúpila do novej sezóny pretekmi v Söldene.

Slovenská lyžiarka sa ukázala fanúšikom na Slovensku vo výbornej forme, keď skončila na konečnom 3. mieste. Všetko ste mohli sledovať naživo v priamom prenose s RTVS.

Program sme začali dnes od 9:45 h štúdiom, v ktorom sme sledovali priamy prenos 1. kola obrovského slalomu v Söldene. Petra Vlhová skončila na priebežnom 6. mieste.

V 2. kole sa našej pretekárke darilo, no stačilo to na konečné tretie miesto. Víťazkou sa stala Mikaela Shiffrinová.

Príprava v dejisku pretekov

Petra Vlhová sa ešte pred štartom pripravovala v dejisku pretekov už niekoľko dní pred samotným štartom, čo potvrdila pre RTVS.

„Snehu je tu dosť. Podmienky boli skvelé. Vyskúšala som si aj kopec, čo bolo pre mňa plus,“ povedala vo štvrtkovom vydaní Góly-body-sekundy Petra Vlhová.

Preteky na ľadovci Rettenbach so štartom v nadmorskej výške 3040 metrov n. m. však nie sú považované za jedny z najjednoduchších, čo Slovenke vyhovuje.

„Sölden mám celkom rada, je to celkom náročný kopec. Najmä v tom, že je to veľmi vysoko,“ pokračovala Vlhová, ktorá tu pred rokom skončila na treťom mieste.

„Áno, darilo sa mi tu, ale budem sa snažiť to teraz ešte o niečo vylepšiť. Bude to boj, no vydám zo seba maximum a ukážem, čo mám natrénované,“ dodala Petra Vlhová.

Favoritky a zaujímavosti

Najväčšie konkurentky našej pretekárky budú určite viaceré lyžiarky, ktoré by si radi privlastnili veľký krištáľový glóbus.

V Söldene medzi ne bude patriť najmä Marta Bassinová, Lara Gutová-Behramiová a netreba zabúdať ani na Mikaelu Shiffrinovú.

Program Sölden obrovský slalom

  • 1. kolo - Petra Vlhová na 6. mieste
  • 2. kolo - Petra Vlhová obsadila konečné 3. miesto

Do bojov o pódiové umiestnenia môže zasiahnuť aj domáca Katharina Liensbergerová. Všetky tieto pretekárky majú predpoklady na to, aby obrovský slalom zvládli.

Zaujímavosťou dejiska pretekov je, že okrem tradičného štartu novej lyžiarskej sezóny, sa tu v roku 2002 udiala nevídaná udalosť.

Andrine Flemmenová, Nicole Hopsová a Tina Mazeová tu vtedy prišli do cieľa s rovnakým najlepším časom. Verme teda, že dnes sa niečo podobné nezopakuje a na stupni víťazov uvidíme aj našu Petru Vlhovú.

FOTO: TASR

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia