Úvod Novinky Tipy z programu
Veľkolepý seriál Sisi. Jeden z programov, na ktorý sa môžete tešiť
Veľkolepý seriál Sisi. Jeden z programov, na ktorý sa môžete tešiť

Veľkolepý seriál Sisi. Jeden z programov, na ktorý sa môžete tešiť

Seriál ponúka nový, svieži a pravdivý pohľad na život rakúskej cisárovnej Alžbety v novom modernom spracovaní.

Odbor akvizícií televíznej časti RTVS potvrdil nákup zaujímavých programov. Diváci sa môžu tešiť na veľkolepý šesťdielny historický seriál Sisi, ktorý je koprodukciou nemeckých spoločností Story House Pictures, Satel Film a Beta Film.

Seriál ponúka nový, svieži a pravdivý pohľad na život rakúskej cisárovnej Alžbety v novom modernom spracovaní.

Atraktívne minisérie aj obľúbené seriály

Ďalšou zaujímavou akvizíciou je dvojdielna miniséria Hotel Európa, ktorá prináša pozoruhodný historický príbeh hotela, navštevovaného v medzivojnovom období množstvom prominentných aj kontroverzných hostí. Boli medzi nimi napríklad Charlie Chaplin, Greta Garbo, Marlene Dietrich, ale aj Adolf Hitler.


RTVS potvrdila aj nákup šesťdielnej nemeckej minisérie od spoločnosti Red Arrow „Die Inselärztin/Island Doctor“, ktorá divákov zavedie do nádherného prostredia ostrova Maurícius, na ktorom si bude mladá doktorka Filipa Wagnerová zakladať svoj nový život.

Diváci sa tiež môžu tešiť na pokračovanie úspešného seriálu Ordinácia s výhľadom na more, ako aj na premiérové časti úspešného francúzskeho cyklu Vraždy v..., ktoré ich pri riešení napínavých kriminálnych prípadov opäť zavedú na nové zaujímavé miesta, ako sú napríklad Biarritz, Toulouse, Angoulême, či Frioulské ostrovy.

Z produkcie BBC poteší náročnejšieho diváka Dvojky aj premiérový šesťdielny seriál s názvom „US“, ktorý vznikol na základe knižného bestselleru Davida Nichollsa, vydaného aj na Slovensku pod názvom My.

Pri akvizíciách RTVS nezabudla ani na fanúšikov dokumentov a hudby. Diváci sa môžu tešiť na veľkolepé seriály z produkcie BBC ako napr. pokračovanie prírodopisného seriálu „Spy in the Wild“, veľkolepú sériu „Perfect Planet“, nové časti dokumentárneho seriálu „Treasures Decoded“ (Tajomstvá pokladov), či kvalitné dokumenty z produkcie rakúskej ORF.

Detskí diváci sa opäť stretnú s Andym, tentoraz pri dobrodružstvách pod vodou (Andy´s Aquatic Adventures.)

Milovníci hudby si prídu na svoje pri hudobných dokumentoch a koncertoch ako „Spice Girls“ k 25. výročiu vydania prvého albumu, Depeche Mode, Chris Rea a ďalších.

RTVS reprezentovala vlastnou tvorbou

RTVS na trhu odprezentovala a predstavila pôvodnú seriálovú tvorbu, napríklad úspešný seriál Hniezdo i nový pôvodný seriál Priznanie, ktorý RTVS uvedie začiatkom roka 2022.

Z animovanej tvorby RTVS v Cannes predstavila príbehy Mimi a Líza, Websterovci, Drobci či Tresky plesky.

Najväčší záujem je už tradične o hrané vianočné rozprávky RTVS. Záujem prejavili vysielatelia v Latinskej Amerike, Pobaltske krajiny, ale aj Nemecko či Španielsko.

RTVS aktuálne rokuje aj o nákupe ďalších zaujímavých titulov, ktoré budú obohatením vysielacej štruktúry v roku 2022.

Foto: instagram.com/betafilm_official

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia