Úvod Novinky Tipy z programu
Martin Škrtel predviedol, ako ničí súperov na ihrisku
Martin Škrtel predviedol, ako ničí súperov na ihrisku

Martin Škrtel predviedol, ako ničí súperov na ihrisku

Slovensko viedol neraz ako kapitán a tejto pocty sa mu dostalo aj v anglickom veľkoklube FC Liverpool.

Martin Škrtel je jedným z našich najlepších futbalistov poslednej dekády. Má za sebou viaceré zaujímavé angažmán, z ktorých najviac utkvelo v pamäti pôsobenie v Liverpoole.

„Anglický futbal je podľa mňa najlepší na svete a pôsobiť v Liverpoole bola pre mňa veľká pocta,“ povedal aktuálny hráč Spartaka Trnava v relácii Neskoro večer.

V Anglicku strávil náš obranca takmer deväť rokov. Predtým však pôsobil ešte v Rusku a práve počas tohto obdobia začínal preukazovať svoje kvality aj v reprezentácii.

Názorne svoj talent na tvrdú hru ukázal aj priamo vo vysielaní moderátorovi relácie Petrovi Marcinovi.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Cez Kollera do Liverpoolu

Podobné súboje predviedol aj v kvalifikačnom zápase z roku 2007 proti Česku, kde celé stretnutie dokonale bránil vtedajšiu najväčšiu hviezdu našich západných susedov, Jana Kollera.

„V tom čase patril medzi najlepších hráčov na svete a pre mňa to bola výzva. Bol tam však jeden háčik,“ priznal rodák z Handlovej.

„Na zraz som vtedy prišiel z Ruska, kde sme vyhrali titul a oslavovalo sa. Kvalifikáciu sme si už pokazili skôr a potom sa malo ísť na ďalší zápas. Ja som už mal na konte jednu žltú kartu a za dve sa v nasledujúcom dueli stojí,“ vysvetľoval vtedajšiu situáciu Škrtel.

„Pomyslel som si, že nebolo by zlé, keby som ten ďalší zápas mohol vynechať a trocha si oddýchnuť,“ zasmial sa náš futbalista, ktorý v tom súboji čelil aj ďalšiemu výbornému hráčovi, Tomášovi Rosickému.

„Vravím si, že kedy budem mať takú šancu, tak som od prvej minúty išiel do toho natvrdo. Lenže rozhodcovia to púšťali. V 80. minúte som stále žltú kartu nedostal a už som nevedel, čo robiť. Tak som vynadal rozhodcovi,“ zasmial sa Martin Škrtel.

Na tomto súboji boli aj zástupcovia Liverpoolu, ktorých natoľko zaujal, že si ho vybrali do mužstva. A tam ukázal svoj najväčší potenciál, pričom zažil aj zaujímavé príhody.

Pokiaľ chcete vedieť, prečo ho napríklad taxikár vyhodil z auta, alebo ako zbalil svoju partnerku, s ktorou majú dnes už 10-ročného syna, pozrite si reláciu Neskoro večer v našom archíve.

Najnovšiu časť môžete sledovať už dnes večer o 22:10 h na Jednotke i webe rtvs.sk.

FOTO: RTVS

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia