Úvod Novinky Tipy z programu
RTVS si uctí Miroslava Žbirku aj v deň poslednej rozlúčky
RTVS si uctí Miroslava Žbirku aj v deň poslednej rozlúčky

RTVS si uctí Miroslava Žbirku aj v deň poslednej rozlúčky

Spevácku legendu Miroslava Žbirku si pripomenieme aj v deň poslednej rozlúčky, v piatok 19. novembra v televíznom aj rozhlasovom vysielaní.

Spevák Miro Meky Žbirka zomrel vo veku 69 rokov v stredu 10. novembra. Na správu o jeho náhlej smrti reagovali osobnosti naprieč celým hudobno spoločenským svetom aj RTVS vo vysielaní.

Aj v deň poslednej rozlúčky so speváckou legendou mení RTVS svoj program.

Jednotka

Jednotka prinesie o 16.25 h Mimoriadne správy venované rozlúčke so speváckou legendou a o 16.45 h portrét speváka Miroslava Žbirku z cyklu GEN.sk.

Dvojka

Dvojka v piatok 19. novembra o 13.30 h a 22.50 h uvedie mimoriadnu reprízu talkshow Anjeli strážni s Miroslavom Žbirkom.

Trojka

Trojka odvysiela v piatok o 17.45 h archívnu reláciu Večer televízneho archívu s Miroslavom Žbirkom z roku 1993.

Rozhlas RTVS

Miroslava Žbirku si v deň poslednej rozlúčky pripomenú aj rozhlasové okruhy RTVS.

Medzi pozvanými na poslednú rozlúčku so speváckou legendou je aj moderátor Rádia Slovensko Roman Bomboš, ktorý v popoludňajšom vysielaní po 14.00 h prinesie aktuálne informácie z miesta jej konania - pražského Krematória Strašnice.

K mikrofónu si pozve aj Laca Lučeniča, s ktorým Miroslav Žbirka mnoho rokov hral a tvoril hudbu. Rádio Regina Stred v deň rozlúčky s československou hudobnou legendou prinesie svojim poslucháčom bohatý výber hudby z jeho tvorby.

V prúdových reláciách Rádiobudík, Štvorlístok a U nás doma zaznejú spomienky na jeho život, koncertovanie i ohlasy poslucháčov.

Foto: TASR

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia