Úvod Novinky Tipy z programu
RTVS spúšťa 20. decembra novú televíziu. Nalaďte sa na Šport
RTVS spúšťa 20. decembra novú televíziu. Nalaďte sa na Šport

RTVS spúšťa 20. decembra novú televíziu. Nalaďte sa na Šport

Viac informácií o tom, ako naladiť úplne novú športovú televíziu, získate na stránke naladtesanasport.sk

Fanúšikovia športu, pozor. RTVS spúšťa 20. decembra vysielanie štvrtého televízneho vysielacieho okruhu. K Jednotke, Dvojke a Trojke pribudne nová televízia s názvom Šport.

Diváci sa môžu tešiť na množstvo zaujímavých programov, chýbať nebudú ani priame prenosy, športové spravodajstvo, ale aj archívne programy a magazíny o zdravom životnom štýle či dokumenty o slovenských športových velikánoch.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Šport štartuje 20. decembra o 17:00 hod. a prvým programom bude otváracia beseda, v ktorej sa diváci oboznámia s tým, ako Šport vznikal, aké prípravy predchádzali jeho spusteniu a čo v jeho vysielaní čaká na televíznych divákov a športových priaznivcov.

Od 17:30 ponúkneme prvý priamy prenos: zápas 27. kola hokej Tipos extraligy Michalovce – Nitra a hneď po jeho skončení v priamom prenose aj prípravné stretnutie našich hokejistov do 20 rokov v kanadskom Red Deere proti Fínsku - 6 dní pred začiatkom MS tejto vekovej kategórie.

Zimná olympiáda, hokejové aj futbalové majstrovstvá

„Ja ako veľký športový fanúšik sa teším, že už počas prvého roku existencie novej športovej televízie prinesieme najvýznamnejšie športové podujatia. Zároveň kľúčovým odkazom, ktorý chce RTVS cez športový okruh tlmočiť širokej verejnosti je, že pohyb a aktívny životný štýl sú základom všetkého,“ hovorí generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník. 

Zmyslom nového športového televízneho okruhu nie je len prinášať kvalitne remeselne spracované prenosy zo športových podujatí, ale najmä podnietiť všetky vekové a sociálne vrstvy a štruktúry obyvateľstva k pohybu, pretože čím viac sa človek každý deň hýbe, tým väčší predpoklad je, že bude silnejšia aj jeho imunita a zdravie,“ dodáva.

„Zároveň bude mať z nového okruhu osoh aj kompletná komunita divákov RTVS, pretože bude mať každá jedna programová služba ďaleko pevnejšiu a stabilnejšiu programovú štruktúru,“ uzatvára Jaroslav Rezník.

Nová športová televízia RTVS bude vysielať 24 hodín denne a jej súčasťou bude aj dynamické športové spravodajstvo.

Športoví fanúšikovia sa môžu pripraviť aj na prehľad aktuálnych udalostí, ktoré sa do daného momentu vo svete domáceho či zahraničného športu udiali.

Na rok 2022 má RTVS zazmluvnené mnohé významné podujatia, odvysiela viac ako 3 600 hodín priamych prenosov.

Šport prinesie na obrazovky

  • Zimnú olympiádu v Pekingu
  • MS v hokeji vo Fínsku
  • MS vo futbale v Katare
  • Svetový pohár v lyžovaní s Petrou Vlhovou
  • Niekoľko cyklistických pretekov s Petrom Saganom
  • Svetový pohár v biatlone so sestrami Fialkovými
  • Tenisovú WTA Tour
  • Futbalovú Európsku a Európsku konferenčnú ligu
  • Ligu národov
  • Hokejovú Tipos extraligu
  • MS do 20 rokov
  • a množstvo ďalších športov ako futsal, hádzanú, volejbal, basketbal, plávanie, gymnastiku

„Som rád, že sa podarilo vyriešiť financovanie spustenia novej programovej služby. Som presvedčený, že má obrovský význam - pre samotný slovenský šport, pre divákov, aby sme ich podnietili k športovaniu a rovnako aj pre televíznu časť RTVS, pretože výraznejší priestor na ostatných programových službách vďaka presunu športových programov dostanú aj národnostné programy, či programy z oblasti kultúry," hovorí šéf sekcie športu Matej Hajko.

"Verím, že nová programová služba potvrdí svoju životaschopnosť, čo urýchli stabilizovanie jej financovania na dlhé obdobie. Hľadali sme najskorší možný termín na reštart výrobno-vysielacích a interných procesov, na ktoré sme potrebovali niekoľko týždňov tak, aby diváci RTVS dostali novú vysielaciu službu ako vianočný darček,“ dodáva.

FOTO: RTVS

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia