Úvod Novinky Tipy z programu
MS20: Slováci prestrieľali Švédov, no nedali ani jeden gól a prehrali
MS20: Slováci prestrieľali Švédov, no nedali ani jeden gól a prehrali

MS20: Slováci prestrieľali Švédov, no nedali ani jeden gól a prehrali

Slovensko v druhom zápase na MS v hokeji do 20 rokov podľahlo Švédsku 0:3. Duel vysielala RTVS v priamom prenose na novej stanici :ŠPORT.

Slovenskí reprezentanti do 20 rokov nastúpili v rámci svojho programu na druhý duel skupiny B proti severanom len 24 hodín potom, ako podľahli hráčom USA 2:3.

Slováci rovnako ako v úvodnom dueli s obhajcami titulu podali oduševnený výkon, súpera prestrieľali jasne 48:27. V záverečnej tretine si vypracovali chvíľami až drvivý tlak, no Jespera Wallstedta vo švédskej bránke nedokázali prekonať z množstva šancí ani raz.

O triumfe severanov rozhodli góly Theodora Niederbacha, Alberta Sjöberga a Daniela Jungmana, ktorý spečatil skóre v závere do prázdnej bránky. Slovenská "dvadsiatka" tak stále čaká na prvé body na šampionáte, Švédi s plným počtom (6 bodov) vedú tabuľku.

Švédsko - SLOVENSKO 3:0 (1:0, 1:0, 1:0)
Góly: 7. Niederbach (Eklund, Grans), 27. Sjöberg (Nyström), 59. Ljungman (Stenman). Rozhodovali: Kova (Fín.), Judakov (Rus.) - Jackson (Kan.), Persson (Švéd.), vylúčení: 5:4 na 2 min, navyše Lööf (Švéd.) 5 min+DKZ za narazenie hlavy a krku, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, 1706 divákov.

Švédsky brankár nedal Slovákom šancu

Najväčšou prekážkou slovenského tímu bol švédsky brankár Jesper Wallstedt. Ten dokopy kryl 48 našich striel a vychytal čisté konto.

„Švédsky brankár chytal veľmi dobre, my sme nemali šťastie, mali sme dať aspoň tri či štyri góly. Boli sme oveľa lepším tímom. Ukázali sme, že na tomto turnaji s nami treba počítať. Nikoho nebude zaujímať, že sme vyslali takmer 50 striel, hrá sa na góly,“ povedal po zápase Samuel Kňažko.

Hoci Slováci prehrali aj svoj druhý zápas na turnaji, tréner Ivan Feneš po súboji svojich zverencov pochválil.

„Som hrdý na chlapcov, na to, čo predviedli na ľade, že dokázali tím ako Švédsko s top hviezdami zatlačiť do demolácie. Bol to súboj proti súperovmu brankárovi. Nikdy vo svojej kariére som nevidel takýto shutout brankára a už asi nikdy ani neuvidím,“ povedal náš tréner.

Slovensko čaká teraz na juniorskom šampionáte deň voľna a už zajtra, 29.12. ich čaká ďalší súper, tenokrát z Ruska.

Zápas sa začína v prijateľnom čase o 22:30 hod. SEČ a sledovať ho môžete opäť na obrazovkách RTVS na novej stanici :ŠPORT a tiež prostredníctvom webu rtvs.sk.

Dianie a najnovšie informácie zo šampionátu prinášame aj v pravidelných športových blokoch v rámci televíznej spravodajskej relácie Góly-body-sekundy a takisto aj v každodennom vysielaní Športžurnálu na stanici Rádio Slovensko.

FOTO: TASR

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia