Úvod Novinky Tipy z programu
RTVS spúšťa nepretržité spravodajské vysielanie :24
RTVS spúšťa nepretržité spravodajské vysielanie :24

RTVS spúšťa nepretržité spravodajské vysielanie :24

V súvislosti s vyhlásením mimoriadnej situácie na Slovensku vládou SR mení RTVS operatívne vysielaciu štruktúru televízneho okruhu Trojka a dočasne nahrádza program spravodajsko-publicistickými informáciami v nepretržitom 24-hodinovom vysielaní.

Od pondelka 28. februára od 6.00 h tak nahradí vysielanie Trojky plnohodnotné celodenné spravodajské pokrývanie tém z domova i zo sveta, doplnené o publicistické, dokumentárne, vzdelávacie, diskusné a iné relácie.

V mimoriadnej situácii súvisiacej s vojnou na Ukrajine sa RTVS rozhodla podstatne rozšíriť vysielanie spravodajstva, aby občania Slovenska dostávali počas celého dňa aktuálne a overené informácie.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


„RTVS je verejnoprávna inštitúcia a v kontexte súčasnej mimoriadnej situácie o to citlivejšie vnímame svoju celospoločenskú úlohu a obrovskú mieru zodpovednosti voči verejnosti. Vojna za východnými hranicami Slovenska sa dotýka nás všetkých."

"Vnímame silnú polarizáciu spoločnosti v časoch, kedy je mimoriadne dôležitá jednota, porozumenie a súcit a uvedomujeme si aj silnú vlnu dezinformácií, ktoré významne prispievajú k tomuto stavu."

"Práve teraz je úloha RTVS informovať a upokojovať situáciu o to dôležitejšia, a preto sme pristúpili k operatívnemu spusteniu nepretržitého spravodajsko-publicistického vysielania :24. Chceme tak vytvoriť pevný a spoľahlivý informačný zdroj pre verejnosť, ktorý bude dostupný pre všetkých 24 hodín denne a 7 dní v týždni,“ vyjadril sa generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník.

Vysielanie :24 bude naživo prinášať zásadné vyhlásenia predstaviteľov štátu k aktuálnej politickej a bezpečnostnej situácii.

Taktiež bude naživo v polhodinových blokoch informovať o tom, čo sa v súčasnosti deje najmä na Ukrajine, ale aj na Slovensku.

Spravodajský okruh ponúkne aj diskusie odborníkov z radov politológov, sociológov, vedcov a samozrejme politikov.

Prispeje tak k informovanosti a dá divákom možnosť zorientovať sa v množstve verejne dostupných informácií. Overené a aktuálne správy budú doplnené aj o analýzy a komentáre.

24_coverpic.jpg

Diváci sa môžu tešiť na prúd informácií prezentovaných známymi moderátorkami a moderátormi.

Do vysielania :24 budú zaradené aj obľúbené publicistické formáty Reportéri, Občan za dverami, Kultúra.sk, Svet v obrazoch či Slovensko v obrazoch.

Súčasťou spravodajských blokov budú tiež Správy a komentáre, Počasie, športové spravodajstvo Góly-body-sekundy, či známa Zelená vlna.

RTVS online

„Cieľom prúdu spravodajsko-publicistického vysielania je sprostredkovať verejnosti prístup k aktuálnym, overeným, spoľahlivým a pravdivým informáciám počas celého dňa."

"Práve v tomto čase je prístup k overeným informáciám dôležitým nástrojom pre zjednotenie verejnosti a upokojenie napätej situácie."

"V sekcii spravodajstva a publicistiky tvrdo pracujeme na tom, aby sme divákom v rámci vysielania :24 ponúkli všetky dôležité informácie v reálnom čase a zároveň nám dáva priestor ísť do hĺbky pri dôležitých celospoločenských témach v rámci rôznych spravodajských a publicistických formátov,“ hovorí dočasne poverený riaditeľ sekcie spravodajstva a publicistiky Attila Lovász.

„Spustenie nepretržitého spravodajského vysielania je podľa mňa logickým a správnym manažérskym rozhodnutím, keďže súčasné nastavenie programových služieb neumožňuje verejnoprávnemu vysielateľovi poskytnúť v reálnom čase dostatočný vysielací priestor k téme vojny na Ukrajine. Samozrejme, že takéto rozhodnutie so sebou prináša mnohé riziká, ale počas vojny u nášho suseda sa nemôžeme hrať na krásu. Predpokladám, že táto situácia urýchli vznik spravodajskej programovej služby, ktorú nedávno avizoval generálny riaditeľ RTVS Jaroslav Rezník,“ povedal predseda Rady RTVS Igor Gallo.

Súčasťou televízneho spravodajského vysielania budú aj spravodajské relácie, ktoré sa tvoria a vysielajú v Slovenskom rozhlase.

Na televízne obrazovky sa dostanú relácie Z prvej ruky, K veci, či Sobotné dialógy.

RTVS aktuálne udalosti intenzívne a promptne pokrýva aj na svojom spravodajskom webe spravy.rtvs.sk a facebookovom profile Správy RTVS.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia