Úvod Novinky Tipy z programu
Koncertný film ako spomienka na legendárnu Amy Winehouse
Koncertný film ako spomienka na legendárnu Amy Winehouse

Koncertný film ako spomienka na legendárnu Amy Winehouse

Album Back to black ju vystrelil na vrchol. Vychutnajte si známe hity naživo.

Amy Winehouse označovali za jeden z najväčších hudobných talentov 21. storočia. Výnimočná zjavom, originálna hlasom a nenapodobiteľná štýlom.

Milovaná fanúšikmi, ale aj ľuďmi z branže, ktorí ju doteraz označujú za obrovskú inšpiráciu. K Amynmu odkazu sa hlási Lady Gaga, Adele, Florence and the machine či Sam Smith.

Winehouse má na konte dva štúdiové albumy (tretí vyšiel po jej smrti), pričom ten druhý, s názvom Back to Black, ju vystrelil na absolútny vrchol. V čase, keď ho nahrávala, už bojovala so závislosťami.

„Nútia ma ísť na odvykačku, no ja vravím nie,“ znie úryvok z textu skladby Rehab, ktorá vraj vznikla úplnou náhodou. Práve v momente, keď sa Amy v štúdiu nahlas sťažovala, že nesúhlasí s pobytom na klinike.

Povinná jazda pre fanúšikov

Platňa Back to Black získala v roku 2008 dve ceny Grammy. Jednu za Najlepší popový album, druhú zasa v prestížnej kategórii Album roka.

Amy Winehouse bola všade. V televízii, v novinách, jej skladby sa hrávali v pravidelných rotáciách v rádiách po celom svete, rovnako úspešné boli aj videoklipy.

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Záujem však vzbudzovala nielen vďaka hudbe. Stránky bulváru plnili jej osobné problémy. Narušený vzťah s rodičmi, začarovaný kruh závislostí a zlomené srdce.

Pozrite si zrekonštruovaný video-záznam koncertu Back to Black. Je doslova povinnou jazdou pre všetkých fanúšikov.

Film vznikal na miestach, kde nahrávala svoj album – v Miami na Floride. Vysielame v piatok o 21:55 hod. na Dvojke.

zdroj foto: Instagram.com/amywinehouse

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia