Úvod Novinky Tipy z programu
Premiéra, ktorá poteší malých aj veľkých. Mimi a Líza sa predstavia vo filme
Premiéra, ktorá poteší malých aj veľkých. Mimi a Líza sa predstavia vo filme

Premiéra, ktorá poteší malých aj veľkých. Mimi a Líza sa predstavia vo filme

Animovaný film Mimi a Líza – Záhrada ponúkame v premiére počas veľkonočnej nedele.

Tvorcovia obľúbeného večerníčkového seriálu Mimi a Líza si pre verných divákov pripravili veľkonočné prekvapenie.

V novom animovanom filme sa nerozlučné kamarátky budú venovať ekológii a prírode.


„Už veľmi dlho sme chceli deťom priniesť takýto environmentálny príbeh. Pri písaní sme si uvedomili, aká ťažká úloha to je. Podať príbeh o neutešenom stave klímy a prírody s nádejou na riešenie. Nevyvolať pritom v deťoch pocit viny a úzkosti, naopak nájsť aspoň malé riešenie pre každého jednotlivca,“ opísala námet animovaného filmu producentka Katarína Kerekesová.

RTVS online:

Dodala, že film sa venuje nielen vzťahu k materiálnym veciam, ale predovšetkým ich druhotnému využitiu. Divák sa dozvie aj to, ako môže zodpovedným správaním k záchrane planéty prispieť každý z nás.

Mimi a Líza objavia zázraky prírody

Príbeh filmu Mimi a Líza – Záhrada sa začína spoločným jesenným upratovaním. Na dvor dorazí veľký žltý kontajner, do ktorého všetci susedia hádžu svoje staré veci, ktoré považujú za nepotrebné. Mimi však zisťuje, že nemá nič, čo by mohla vyhodiť. Svoje veci a hračky má totiž stále rovnako rada.

Mimi a Líza

Jej kamarátka Líza sa rozhodne vyhodiť svoju starú červenú loptu. Tá však zapadne za kontajner a dievčatká vďaka tejto náhode objavia tajné dvere do kúzelnej Záhrady. Tam sa začína nielen skvelé dobrodružstvo, ale aj pútavá cesta za poznaním.

Tešiť sa môžete nielen na krásny príbeh, ale aj na príjemnú titulnú pieseň, ktorú naspievala slovenská speváčka Jana Kirschner.

Vydajte sa s Mimi a Lízou do kúzelnej Záhrady aj vy. Na premiéru krásnej rozprávky sa môžete tešiť už v nedeľu o 18:35 hod. na Dvojke.

FOTO: RTVS

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia