Úvod Novinky Tipy z programu
Ako mačka na diaľnici. Len tak dlho má vydržať ich prvá láska
Ako mačka na diaľnici. Len tak dlho má vydržať ich prvá láska

Ako mačka na diaľnici. Len tak dlho má vydržať ich prvá láska

Nezmeškajte originálnu taliansku komédiu o Rómeovi a Júlii z 21. storočia.

Film Ako mačka na diaľnici rozpráva o strete dvoch celkom rozdielnych svetov. Keď sa intelektuálny snob Giovanni vráti z pracovnej cesty v Bruseli, s hrôzou zisťuje, že jeho trinásťročná dcéra Agnese sa zamilovala.

Podarí sa mu ukončiť ich vzťah?

A to nie je všetko.

Jej priateľ Alessio pochádza z jednej z najhorších rímskych štvrtí, kde žije spoločne so svojou temperamentnou matkou Monicou. Ani tá nie je zo vzťahu Alessia a Agnese nadšená, pretože nesúhlasí s tým, aby mal jej syn priateľku z celkom odlišnej spoločenskej vrstvy.

Ako mačka na diaľnici - komédia Jednotka.jpg

Giovanni je rozhodnutý ukončiť ich vzťah a nezdráha sa k tomu použiť akékoľvek prostriedky.

Hoci sú Giovanni a Monica z úplne odlišných svetov, spája ich jeden cieľ – ukončiť vzťah medzi zamilovanými deťmi.

Zúfalí zaľúbenci majú dojem, že ich láska nemôže prežiť dlhšie ako mačka na diaľnici. Postupne sa však začne rozvíjať vzťah medzi oboma rodinami a Giovanni s Monicou spoznávajú svet toho druhého.

Je dôležité budovať mosty

Režisér prezradil, že pri tvorbe filmu vychádza z vlastnej skúsenosti. Keď mu jeho štrnásťročná dcéra oznámila, že sa zamilovala do chlapca z nebezpečného predmestia, začal ju tajne sledovať, aby na ňu mohol dávať pozor.

Postupne si uvedomil, že je dôležité budovať medzi ľuďmi mosty a nie zväčšovať priepasť medzi jednotlivými sociálnymi vrstvami.

Spolupatričnosť je silnejšia než sociálna vzdialenosť,“ uviedol v rozhovore.

Táto skúsenosť ho inšpirovala k tomu, aby natočil komédiu venujúcu sa nielen láske, ale predovšetkým sociálnym rozdielom, ktoré sú prítomné v každej spoločnosti.

Nenechajte si ujsť originálnu taliansku komédiu Ako mačka na diaľnici, ktorú ponúkame v pondelok o 20:30 hod. na Jednotke.

25 50 75 90
Zdroj: RTVS, Foto: Facebook / Come Un Gatto In Tangenziale

Živé vysielanie ??:??

Televízia