Úvod Novinky Tipy z programu
Oslávte medzinárodný deň hlavolamov a prevetrajte svoje mozgové závity
Oslávte medzinárodný deň hlavolamov a prevetrajte svoje mozgové závity

Oslávte medzinárodný deň hlavolamov a prevetrajte svoje mozgové závity

13. júla oslavujeme medzinárodný deň hlavolamov. Kedy naposledy ste trénovali svoje mozgové závity?

Presne 13. júla 1944 sa narodil slávny vynálezca hlavolamov Ernő Rubik. Medzi jeho najznámejšie diela patrí nepochybne svetoznáma Rubikova kocka. Nenájde sa azda nikto, kto by sa farebný hlavolam nesnažil aspoň raz v živote poskladať.

Na počesť svetoznámeho Rubika sa 13. júl neskôr stal Medzinárodným dňom hlavolamov. Oslávte ho s nami aj vy. V širokej ponuke vedomostných súťaží, relácií a zábavných kvízov si iste nájdete niečo, čo prevetrá vaše mozgové závity.

Logické úlohy pre náročných

Ak si trúfate na najnáročnejšie hádanky, rébusy a hlavolamy, zapnite si v archíve reláciu Fenomén21, ktorú pripravuje RTVS spoločne s neziskovou organizáciou združujúcou nadpriemerne inteligentných ľudí Mensa Slovensko.

Náročné aj menej náročné úlohy si môžete vyskúšať aj vy. Na webstránke Fenomén21 nájdete výber rôznych logických úloh aj so správnymi odpoveďami.

Ďalšou obľúbenou vedomostnou súťažou je Duel šampiónov, ktorý počas štvrtkových večerov neraz potrápil súťažiacich aj televíznych divákov. Trúfnete si na 10 náročných otázok, ktoré preverili odvážnych finalistov?

Poznáte svoje telo?

Myslíte si, že sa vyznáte v ľudskom tele a zdravie máte v malíčku? Urobte si náš kvíz a zistite, či viete rozoznať fakty od mýtov.

V obľúbenej zábavno-súťažnej relácii Záhady tela sa dozviete napríklad aj to, čo muži neznášajú na ženách alebo čo ženy najviac priťahuje na opačnom pohlaví.

Pre hokejových nadšencov aj milovníkov pečenia

Pre športových fanúšikov sme si pripravili hokejový kvíz, ktorý preverí ich spomienky a vedomosti. Spomínate si na strieborné Helsinky spred 10 rokov? To zistíte vďaka zábavnému testu.

Fanúšikov Petra Sagana iste poteší test venovaný najlepšiemu slovenskému cyklistovi.

Nepatríte k športovcom, ale radšej si pozriete kulinársku reláciu plnú chutných receptov? V tom prípade si v teste zaspomínajte na najsladšiu šou Pečie celé Slovensko.

25 50 75 90
Unsplash

Živé vysielanie ??:??

Televízia