Úvod Novinky Tipy z programu
Sledujte skutočný príbeh o zrode revolučných značkách obuvi
Sledujte skutočný príbeh o zrode revolučných značkách obuvi

Sledujte skutočný príbeh o zrode revolučných značkách obuvi

Z bratov Adolfa a Rudolfa Dasslerovcoch sa stali Rivali. Výnimočný film odvysiela Jednotka v nedeľu večer.

Skutočný príbeh o tom, ako sa bratská láska založená na dôvere a vzájomnej podpore môže zmeniť na nevraživosť a prerásť do hlbokého konfliktu.

Nezmeškajte film Rivali (v origináli Die Dasslers), ktorý mal premiéru v roku 2015 a určite ho poznáte aj z obrazoviek RTVS.

Sledujte dvojdielnu snímku o Dasslerovcoch, ktorá je kombináciou životopisného a historického filmu, zároveň v sebe nesie prvky drámy.

Každý išiel svojou cestou

Možno sami nosíte obuv, pod ktorou sú Adolf a Rudolf Dasslerovci podpísaní a ani o tom neviete. Ste skôr tím Adidas alebo tím Puma?

Bratia začali podnikať spoločne a už ich prvé páry obuvi (určené hlavne športovcom) boli dôkazom, že ich biznis bude prekvitať.

Zdravá súťaživosť sa však po nejakom čase zmenila na tvrdý boj o peniaze, zákazníka a meno. Adolf založil značku Adidas, jeho brat Rudolf zasa Pumu.

Obe sú neodmysliteľnou súčasťou športového sveta a dodnes patria k najziskovejším. Čím všetkým si však museli prejsť a ako sa im podarilo dostať sa na vrchol, sledujte vo filme Rivali v nedeľu večer o 20:30 hod. na Jednotke.

25 50 75 90
Zdroj foto: YouTube.com/RTVSOfficial

Živé vysielanie ??:??

Televízia