Úvod Novinky Tipy z programu
Sledujte oscarový dokument o legendárnom festivale Woodstock
Sledujte oscarový dokument o legendárnom festivale Woodstock

Sledujte oscarový dokument o legendárnom festivale Woodstock

V dave sa v lete 1969 stretlo viac ako štyridsaťtisíc hudobných nadšencov.

Tri dni mieru a muziky - tak označovali festival Woodstock, ktorý sa konal od 15. do 17. augusta v roku 1969.

Aj napriek tomu, že počasie nebolo práve najpriaznivejšie, dav s viac ako štyridsiatkou tisíc fanúšikov to neodradilo. Vystúpilo tridsaťdva skupín a umelcov, pričom festival sa dnes označuje za legendárny.

Hudobný magazín Rolling Stone ho zaradil na zoznam päťdesiatky významných momentov, ktoré ovplyvnili históriu rockového žánru. Woodstock v rebríčku „pristál“ na 19. priečke.

Woodstock

Na Woodstocku vystúpila speváčka Janis Joplin, medzi účinkujúcimi bol aj Jimi Hendrix, kapela Blood, Sweat and Tears, Joe Cocker, Santana a mnohí ďalší.

Rolling Stones ani Beatles nevystúpili

Účasť na festivale na poslednú chvíľu odriekla skupina The Doors, organizátorom sa na pódium Woodstocku nepodarilo dotiahnuť ani The Beatles.

Nevystúpil ani Bob Dylan a dokonca ani Rolling Stones. Mick Jagger bol v tom čase pracovne v Austrálii a Keith Richards sa stal čerstvým otcom.

O Woodstocku sa už toho napísalo a porozprávalo veľa, jeho atmosféru však výnimočným spôsobom zachytáva dokument, ktorý ponúka v stredu večer Dvojka.

Nezmeškajte vystúpenia spomínaného Santanu či Hendrixa a tiež kapely The Who. Film vznikol krátko po festivale, v roku 1970 získal sošku Oscara v kategórii Najlepší dokumentárny film.

Woodstock v stredu o 22:00 hod. na Dvojke.

25 50 75 90
Foto: Instagram.com/Woodstock

Živé vysielanie ??:??

Televízia