Úvod Novinky Tipy z programu
Pozrite si životopis zakladateľa televízie FOX News i epochálny veľkofilm
Pozrite si životopis zakladateľa televízie FOX News i epochálny veľkofilm

Pozrite si životopis zakladateľa televízie FOX News i epochálny veľkofilm

RTVS tento týždeň odštartuje seriál o zakladateľovi jednej z najväčších spravodajských televízií v USA.

Sedemdielny cyklus Najsilnejší hlas mapuje vzostup a pád zakladateľa FOX News Rogera Ailesa. Hlavnú úlohu stvárnil oscarový Russell Crowe, ktorý si svojimi výkonmi brilantne vychutnáva kontroverzného šéfa spravodajskej televízie.

Seriál zobrazuje s mimoriadnou presnosťou profesiu televízneho spravodajstva. Prináša pohľad do zákulisia, ktoré balansuje na hranici žurnalistickej etiky, až napokon vyvrcholí škandalóznym odhalením.


Kritikmi oceňovaná miniséria štartuje na Dvojke už dnes o 21:45 h. hneď prvými dvoma časťami za sebou. Seriál pobeží každý pondelok až do 22. augusta.

Dojemný príbeh syna a otca

Začiatok týždňa bude v znamení silného príbehu, ktorý chytí divákov za srdce. Film zobrazuje vzťah otca, víťaza súťaže Ironman, so synom, ktorý je pripútaný na vozíčku. Nešťastný chlapec hľadá cestu k svojmu otcovi a tak si zmyslí, že s ním chce náročné preteky absolvovať.

Nasleduje tvrdý tréning, ktorý vyvrcholí samotným pretekom. Klasický „doják“ určite zaujme divákov so športovým zameraním. Príbeh totiž zobrazuje chuť a neodbytnosť človeka prekonávať tie najvyššie životné prekážky. Film Z posledných síl vysielame dnes na Jednotke o 20:30 h.

Čínsky historický veľkofilm

krvave_pobrezie.png

V piatok večer vás RTVS prenesie do Ázie na miesto, kde sa v treťom storočí udiala najslávnejšia bitka čínskej histórie. Veľkofilm Krvavé pobrežie zobrazuje priebeh dejín, ktoré vyvrcholia bitkou pri Červenom útese. A to naozaj unikátnym spôsobom.

Film totiž využíva na stvárnenie veľkých bitiek detailné počítačové efekty. Nechýbajú epochálne strety státisícových armád, či námorné bitky s tisíckami lodí. Kvalitné spracovanie akčnej drámy potvrdzuje aj samotný rozpočet. Odhaduje sa, že na film sa použilo okolo 50 miliónov dolárov, vďaka čomu sa stal najdrahšou snímkou v Číne vôbec.

Krvavé pobrežie dávame v piatok na Jednotke o 22:10 h.

SNP s filmovou klasikou

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


Rovnako ako každý rok, aj teraz si RTVS bude pripomínať Slovenské národné povstanie filmovou klasikou. Už túto nedeľu sa si na Dvojke môžete vychutnať slovenskú filmovú drámu s hviezdnym hereckým obsadením. Film z roku 1972 stvárňuje dobu útlaku obyvateľstva nemeckými vojskami. Dej sa odohráva v malej podhorskej dedinke.

Príbeh zobrazuje ťažké časy partizánskeho odboja voči nemeckej nadvláde. Ivan Mistrík opäť v hlavnej roli exceloval, keď dôveryhodne zahral učiteľa odhodlaného obetovať aj vlastný život, no nezradiť. Na druhej strane sa tvrdý esesák (Leopold Haverl) snaží v dedine nastoliť poriadok. Film Muž na moste dávame v sobotu 7. augusta o 20:35 h s reprízou na druhý deň o 13:20 h.

Výročie smrti Marilyn Monroe i dokumenty

Pomoc Máte problém s prehrávaním? Nahláste nám chybu v prehrávači.


V deň 60. výročia smrti filmovej hviezdy Marilyn Monroe odvysielame na Dvojke americkú klasiku z roku 1961 Mustangy. Dej filmu zobrazuje príbeh lásky rozvedenej a citlivej krásky Roslyn (Marilyn Monroe) a kovboja Gaya s miernou slabosťou pre hazard.

Tento starý mládenec sa živý odchytávaním divokých mustangov, ktoré potom predáva mäsiarovi na spracovávanie psích konzerv. Hlavným posolstvom je osud hrdinov, usilujúcich sa dosiahnutie spokojnej existencie. Film Mustangy vysielame 4. augusta vo štvrtok na Dvojke o 21:35 h.

Tipy z programu RTVS

  • Najsilnejší hlas – (pondelok/Dvojka o 21:45)
  • Z posledných síl – (pondelok/Jednotka o 20:30)
  • Boli pri tom (riaditelia) – (pondelok/Dvojka 21:45)
  • Mustangy – (štvrtok/Dvojka 21:35)
  • Krvavé pobrežie – (piatok/Jednotka 22:10)
  • Muž na moste – (sobota/Dvojka 20:35)

Okrem zaujímavých filmov ponúkne RTVS tento týždeň aj mnoho špeciálnych dokumentov z domova i zo sveta. V pondelok môžu diváci sledovať na Jednotke snímku Boli pri tom (riaditelia).

Deväťdesiatminútový dokument zachytáva výpovede 13 bývalých riaditeľov Slovenskej televízie, resp. RTVS, ktorí stáli na čele verejnoprávnej inštitúcie od roku 1989 až po rok 2017. Dokument dávame na Dvojke o 21:45 h. Pozrieť si ho však môžete už teraz v našom archíve.

Pokiaľ si chcete vychutnať aj ďalšie zaujímavé filmy či dokumenty, pozrite si podrobný program RTVS na každý deň. 25 50 75 90
Foto: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia