Úvod Novinky Tipy z programu
Spomienka na udalosti okupácie bývalej ČSSR. Programový prehľad
Spomienka na udalosti okupácie bývalej ČSSR. Programový prehľad

Spomienka na udalosti okupácie bývalej ČSSR. Programový prehľad

Nezmeškajte známy muzikál či príbeh Jana Palacha. Bohatý program je pripravený v televízii aj rozhlase.

Jednotka odvysiela 21. augusta o 20:30 hod. romantický muzikál Rebelové, ktorý je popri láskavej zápletke mementom okupačných dní.

Nasledovať bude snímka Jan Palach. Príbeh študenta, ktorý sa v roku 1969 na protest invázie sovietskych vojsk do Československa upálil, ponúkne divákom Jednotka o 22:30 hod.

Dvojka v sobotu, 20. augusta o 20:10 hod., prinesie reprízu talkshow Anjeli strážni, ktorej hostkou bude Dana Herrmannová, legendárna hlásateľka ČST, ktorej tvár a hlas sa stali svedomím národa.

O 20:40 hod. Dvojka odvysiela v premiére dokument 1968 Rekonštrukcia okupácie, v ktorom útržky pamäte jednotlivých postáv predstavia obraz okupácie.

V nedeľu si môžu diváci Dvojky o 8:30 hod. pozrieť dokument o obsadení Československého rozhlasu a vysielanie počas prvého dňa okupácie pod názvom Vlny slobody.

Bolo nás jedenásť aj Balada o siedmich obesených

O 9:00 hod. bude nasledovať dokument o významnej redaktorke Slovenského rozhlasu Ote Plávkovej s názvom Nezlomená.

O 13:30 hod. divákov poteší koncertné prevedenie legendárneho štúdiového albumu autorskej trojice Jaro Filip, Milan Lasica a Július Satinský Bolo nás jedenásť.

Neskôr prídu na rad dokumenty Vycestovacia doložka pre Dubčeka o 15:25 hod., Spýtaj sa vašich o 18.30 h a Okupácia o 22:45 hod.

Trojka odvysiela 20. augusta o 2O:15 hod. film Balada o siedmich obesených. Ide o viacerými zahraničnými festivalmi ocenenú psychologickú sondu do pocitov na smrť odsúdených ľudí v réžii Martina Hollého.

Tri nedele popoludní budú môcť diváci spoznávať osobnosť Alexandra Dubčeka v medailóne Blízky človek.

Dokument Svedectvo obrazovky bude spomienkou na dni ilegálneho vysielania Slovenskej televízie počas tragických augustových dní, ktorým sa budú venovať aj dokumentárne reminiscencie Slnečné dni ako zlý sen. Oba dokumenty si môžu diváci pozrieť 21. augusta od 22:55 hod.

Rádio Regina Stred si udalosti okupácie pripomenie v relácii Nedeľné ráno s Rádiom Regina Stred, kde v Historickom kalendári - Almanach stredného Slovenska ponúkne poslucháčom spomienky pamätníkov na prvé chvíle okupácie našej krajiny.

Rádio Devín tému pokryje naprieč svojím celodenným vysielaním. Už o 6:00 hod. sa jej bude venovať Katarína Hrabčáková v relácii Tvárou v tvár ničote.

O 10:00 hod. nasleduje Denník novinára, ktorý sa, okrem iného, dotkne aj ilegálneho rozhlasového vysielania vtedajšieho Československého rozhlasu.

O 15:30 hod. v relácii Hrá SOSR si budú môcť diváci vypočuť hudbu inšpirovanú inváziami v podobe vojny, atómovej bomby či invázie vojsk bratských krajín.

25 50 75 90
Foto: youtube.com/rtvsofficial

Živé vysielanie ??:??

Televízia