Úvod Novinky Tipy z programu
ŠTB: Prísne tajné - Dokumentárna séria, ktorá vás posadí do kresiel
ŠTB: Prísne tajné - Dokumentárna séria, ktorá vás posadí do kresiel

ŠTB: Prísne tajné - Dokumentárna séria, ktorá vás posadí do kresiel

Prvú epizódu budete môcť sledovať už 7. septembra na Jednotke.

Temná minulosť, ktorá nebola nikdy plne odhalená... Nezmeškajte premiéru novej dokumentárnej série, ktorá odštartuje na Jednotke už 7. septembra.

Sledujte ŠTB: Prísne tajné – je to prvé komplexné audiovizuálne dielo zaoberajúce sa pôsobením ŠTB na Slovensku. Projekt vznikal niekoľko rokov a pod dohľadom veľkej skupiny expertov.

Jednotlivé epizódy skúmajú mechanizmy fungovania ŠTB od jej vzniku v roku 1945, až po jej zánik v roku 1990. V dvadsiatich dieloch odhalí nová séria pozadie tajných operácií, ich páchateľov a príbehy ich obetí.

Sledujte na Jednotke, potom aj v online archíve

Záujmom tvorcov je predstaviť formovanie a metódy ŠTB na filmovo a historicky doposiaľ nespracovaných príbehoch alebo na uvádzaní nových zistení a súvislostí v známejších prípadoch.

ŠtB: Prísne tajné

Doku-seriál priblíži témy provokačných akcií v podobe falošných hraníc, vznik dezinformačných kampaní, politických procesov, únosov, vrážd, zneužívania psychiatrie, prenasledovania cirkvi a disentu, nástup rozviedky či agentov medzi športovcami.

Zaujímavosťou je, že na jednotlivých dieloch sa podieľalo viacero režisérov a tvorcov.

Prvý diel ŠTB: PRÍSNE TAJNÉ, Pád - Legenda o Alojzovi Lorencovi režíroval Lukáš Diko. Diváci si ho budú môcť na obrazovkách Jednotky pozrieť už 7. septembra o 22:05 hod.

Každá odvysielaná epizóda sa následne objaví v online archíve RTVS.

25 50 75 90
Foto: B Production

Živé vysielanie ??:??

Televízia