Úvod Novinky Tipy z programu
Cesta domů. Nezmeškajte záverečný diel lesnej trilógie
Cesta domů. Nezmeškajte záverečný diel lesnej trilógie

Cesta domů. Nezmeškajte záverečný diel lesnej trilógie

Po 21 rokoch od premiéry filmu Cesta z města prichádza tretí a posledný diel trilógie Tomáša Vorla.

Diváci si museli počkať celých 21 rokov, aby zistili, ako sa vyvinú osudy ich obľúbených postáv. V roku 2000 mal premiéru úspešný film Cesta z města, v ktorom sa predstavil ajťák Honza.

O dvanásť rokov neskôr sa postavy vrátili vo filme s názvom Cesta do lesa. Druhý film lesnej trilógie rozprával príbehy o láske, ale aj o boji medzi prírodou a modernými technológiami, ktoré ju ničia.

cesta domu.png

V roku 2021 uzatvára Tomáš Vorel svoju trilógiu s filmom Cesta domů. Životy postáv v ňom plynú a menia sa rovnako pomaly, ale definitívne ako okolitá príroda.

Tam, odkiaľ sme vzišli

V snímke sa opäť stretneme s Honzom, jeho manželkou, dcérou Anynou a jej manželom, ktorým je Ludva, syn starých Papošových.

Dedina, v ktorej žijú, vyzerá na prvý pohľad ako raj na zemi. Postupne sa však ukazuje, že rovnako ako všade inde, aj tu sú problémy, roztržky a nefungujúce vzťahy.

Aj vo filme Cesta domů je zaostrené na boj medzi lesom a mestom, prírodou a modernými technológiami, avšak tentokrát sa režisér zameral aj na vnútorné boje postáv.

Hrdinovia sa snažia nájsť harmóniu s prírodou, s okolím a cestu do vlastného vnútra. Každý po svojom sa vracia tam, odkiaľ vzišiel. Postavy zisťujú, že korene, ktoré ich držia pri zemi, sú dôležité a nevyhnutné.

Nenechajte si ujsť lyrickú komédiu Cesta domů, ktorú ponúkame v pondelok o 20:30 hod. na Jednotke.

25 50 75 90
FOTO: Youtube

Živé vysielanie ??:??

Televízia