Úvod Novinky Tipy z programu
Naj škola: Slovenskí školáci zabojujú v novej šou o 10 000 Eur
Naj škola: Slovenskí školáci zabojujú v novej šou o 10 000 Eur

Naj škola: Slovenskí školáci zabojujú v novej šou o 10 000 Eur

Ktorému tímu sa podarí pre svoju školu získať okrem peňazí aj parádny titul? Sledujte od 10. septembra na Jednotke.

Ktorá slovenská škola získa poriadny balík peňazí? Sledujte zápolenie žiakov základných škôl a osemročných gymnázií v novej zábavno-súťažnej šou s názvom Naj škola, ktorú odvysiela Jednotka.

V súťaži má svoje želiezko v ohni každý slovenský okres, absolútneho víťaza Naj školy 2023 spoznáme na konci školského roka – v júni 2023.

Moderátorkou a kvízmajsterkou šou sa stane Martina Zábranská, diváci sa však môžu tešiť aj na Petra Altofa, ktorého poznáme aj ako Expla. Súčasťou Naj školy je aj Milan Mimo Ambróz.

Veľkej súťaži predchádzalo internetové hlasovanie, v ktorom hlasovalo viac ako 100 000 ľudí. Tí vybrali 72 škôl ktoré sa súťaže zúčastnia. Každú jednu navštívil štáb relácie na čele s influencerom Expl0m. Prešli všetky okresy Slovenska.

Školy tak mali možnosť ukázať a odprezentovať, prečo by práve tá ich mala byť naj. Následne sa počas nakrúcania vyraďovacích kôl v štúdiu RTVS v Mlynskej doline vystriedalo doposiaľ viac ako 2 000 detí z celého Slovenska.

Pravidlá sú jasné

V základných kolách sa v štúdiu vystriedajú po 3 tímy zo západného, stredného a východného Slovenska. Tímy reprezentujú traja súťažiaci pri pultíkoch a 30 ďalších žiakov.

Moderátorka Naj školy Martina Zábranská

Martina Zábranská alias Maca. Diváci ju poznajú aj zo seriálu Priznanie. Zdroj foto: RTVS

Súťažiaci pri pultíkoch zbierajú body odpovedaním na súťažné otázky, či plnením rôznych úloh. Zvyšní súťažiaci v tíme odpovedajú tiež, ale tajne, a tak zbierajú tajné body, ktoré môžu na konci relácie zvrátiť celkový bodový stav.

Jedna zábavná úloha je vždy pripravená aj pre pedagógov. Víťazný tím z každého kola postupuje do osemfinále, neskôr nás čaká štvrťfinále, semifinále a finále, v ktorom spoznáme Naj školu 2023, ktorá si okrem titulu Naj Škola odnesie aj výhru 10 000 eur.

Sledujte Naj školu na Jednotke, hneď po odvysielaní aj zadarmo a bez reklamy v našom online archíve.

25 50 75 90
Foto: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia