Úvod Novinky Tipy z programu
Program RTVS čaká tento týždeň veľká premiéra. Film Zátopek nesmiete zmeškať
Program RTVS čaká tento týždeň veľká premiéra. Film Zátopek nesmiete zmeškať

Program RTVS čaká tento týždeň veľká premiéra. Film Zátopek nesmiete zmeškať

Tento týždeň bude patriť na RTVS veľkej premiére o olympijskom víťazovi, ale aj pokračovanie mafiánskej klasiky.

Životopisná dráma o Emilovi Zátopkovi spestrí tento týždeň program RTVS. Biografiu uvedieme hneď na úvod týždňa. Počas neho vás však čaká aj druhý diel Krstného otca, ako aj pokračovanie nového spracovania o panovníčke Sisi.

Pozrite sa, čo vás tento týždeň čaká:

  • Zátopek (80% ČSFD)
  • Krstný otec II. (91% ČSFD)
  • Sisi (59% ČSFD)

Okrem týchto filmov sa môžete opäť tešiť na pokračovanie dokusérie ŠtB: Prísne tajné, zábavných relácií, ako napr. Milujem Slovensko či Neskoro večer.

Zátopek


Dobový film o vynikajúcom športovcovi zachytáva nielen jeho športovú kariéru, počas ktorej získal štyri zlaté olympijské medaily. Vytrvalostný bežec totiž počas svojho života musel bojovať aj so svojimi zásadami.

Na rozdiel od bežeckých tratí, v pohnutej dobe ako človek morálne zlyhával. Napokon sa proti totalite postavil, no postupne sa stal jeho obeťou. Film Davida Ondříčka mapuje život geniálneho bežca aj z tejto stránky, kedy musel československý reprezentant v komplikovanom období čeliť politickým tlakom.

Biografia bola od svojho minuloročného uvedenia do kín oceňovaná ako divákmi, tak aj kritikmi. Snímka sa vyrábala až 14 rokov. Dej filmu spestrujú graficky upravené zábery olympijského štadióna v Helsinkách, nakoľko súčasný stav nezodpovedal dobovým požiadavkám.

Atmosféru dotvára fenomenálny výkon Václava Neužila ml., ktorý stvárnil hlavného hrdinu. Kvôli postave Emila Zátopka dokonca výrazne upravil svoje stravovacie návyky, pričom schudol 7 kíl. Dokonca aj trikrát do týždňa behával.

A stálo to za to. Film Zátopek získal až desať českých levov, pričom jeden putoval práve Václavovi Neužilovi ml., za hlavnú mužskú rolu. Viac zaujímavostí o filme sa dozviete aj v našom článku.

Životopisnú drámu Zátopek vysielame v premiére pondelok o 20:30 hod. na Jednotke.

Krstný otec a vyvrcholenie seriálu Sisi

krstny otec2_394.jpg

Koniec týždňa bude patriť mafiánskej tematike. Druhý diel Krstného otca nás opäť privedie do prostredia mafiánskej rodiny Corleone. Pokračovanie úvodnej časti sa zameriava na začiatky Vita Corleoneho v New Yorku s prienikom do novej hlavy mafie Michaela Corleoneho. Osudy oboch aktérov stvárňujú dnes už legendy filmového plátna, Robert DeNiro a Al Pacino. Oscarovú adaptáciu knihy od Maria Puza vysielame v piatok o 22:00 hod. na Jednotke.

V nedeľu sa diváci dočkajú vyvrcholenia nového spracovania o vojvodkyni Alžbete Bavorskej. Rakúska cisárovná, známa pod prezývkou Sisi, sa opäť ukazuje ako mladá žena, ktorá pohŕda zásadami panovníkov. Seriál mapuje život tzv. prvej celebrity.

Posledné dve časti zobrazujú Sisi už ako vyspelú panovníčku, ktorá v tieni vojny ukáže svoje schopnosti. Nenechajte si ujsť záver šesťdielnej minisérie už túto nedeľu na Jednotke o 20:30 hod. Ak posledné časti nestihnete, týždeň po ich odvysielaní si ich môžete pozrieť online aj v našom Archíve.

Okrem skvelých filmových spracovaní sa diváci môžu tešiť aj na klasické relácie. Ich presný vysielací čas a dátum nájdete v našom TV programe.

25 50 75 90
Foto: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia