Úvod Novinky Tipy z programu
Tepláreň ukázala, že ide o život a preto nemlčíme
Tepláreň ukázala, že ide o život a preto nemlčíme

Tepláreň ukázala, že ide o život a preto nemlčíme

Rádio_FM sa pridáva k iniciatíve stoviek koncertov na podporu LGBTI komunity živým vysielaním.

Udalosti z 12. októbra, keď mladý vrah (19) popravil na Zámockej ulici v Bratislave dvoch mužov Juraja Vankuliča (26) a Matúša Horvátha (23) len z nenávisti k LGBTI+ komunite, vyvolali vlnu solidarity.

Vďaka zakladateľovi podniku, kde k vraždám prišlo Romanovi Samotnému a zakladateľovi hudobného festivalu Pohoda Michalovi Kaščákovi vznikla iniciatíva Slovenská Tepláreň.

pochod-Zámocká-Daniel-Veselský-TASR

Intendantka Rádia_FM Janka Imrichová sa k faktu, že sa v živom vysielaní v pondelok 14. novembra pripoja k tejto akcii, povedala:

"Z môjho pohľadu je úplne prirodzené, že sa Rádio_FM pripája k tejto iniciatíve. Naše vysielanie je dlhodobo odrazom hodnôt, ku ktorým sa hlásime - či už ide vzájomnú toleranciu a rešpekt, alebo o podporu rozmanitosti a rôznorodosti. Nielen v hudbe."

Pohoda-Radovan-Stoklasa-TASR

Počas desiatich dní od spustenia registrácie sa do iniciatívy Slovenská Tepláreň prihlásilo 346 účinkujúcich, 161 priestorov, 32 festivalov a párty a 42 podporujúcich subjektov. Spolu ide o takmer 600 zapojených organizácií a umeleckých zoskupení naprieč celou krajinou.

Rádio_FM sa do akcie zapojí v živom vysielaní v pondelok 14. novembra. V Ráne na eFeMku zahrajú Billy Barman a DJ Peal a popoludní v relácii :Popo_FM sa predstaví skupina The Ills.

Viac si môžete vypočuť naživo v pondelok 14. novembra na Rádiu_FM a aj z archívu RTVS.

25 50 75 90
Foto: TASR, RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia