Úvod Novinky Tipy z programu
Poďte od Balkánu po Južnú Ameriku zistiť, ako chutí svet
Poďte od Balkánu po Južnú Ameriku zistiť, ako chutí svet

Poďte od Balkánu po Južnú Ameriku zistiť, ako chutí svet

Cestou necestou sa vracia už od 13. januára na obrazovky Jednotky.

Očami Slovákov, ktorí dlhodobo žijú za hranicami rodnej krajiny, spoznáte nové, ale aj dobre známe lokality a s nimi spojené miestne tradície, kultúru a gastronómiu.

logo-RTVS

Gastronomický cestopis má od 13. januára na Jednotke novú sériu plnú výnimočných ľudí, inšpiratívnych príbehov našich krajanov a krásnych zákutí sveta. Každý piatok večer nás štáb relácie zavedie do 16 destinácii od Balkánu po Južnú Ameriku.

Teroristický útok, chudoba a ebola

Diváci majú možnosť vychutnať si tieto príbehy s chuťou miestnych špecialít z Bosny a Hercegoviny, Zanzibaru, Burundi, Nepálu, Júlskych Álp, Nikaragui, Istanbulu a Atén, či ďalších miest a krajín. V novej sezóne teda uvidia aj známe (Zanzibar), či úplne neznáme (Burundi) lokality Afriky, Nepálu i Indie a skončíme v Amerike.


Autor a režisér Cestou necestou Tibor Patay o novej sérii povedal:

cestou-archív-cestou-necestou

„Ukončili sme dvojmesačné putovanie od Balkánu po Indiu a vo februári nás čaká Stredná a Južná Amerika. Za uplynulé dva mesiace sme zažili mesto počas teroristického útoku v Istanbule, veľkú chudobu a kriminalitu v Burundi, hrozbu eboly v Zanzibare, spánok na doske v Indii, ale hlavne sme stretli množstvo fantastických Slovákov, ktorí našli odvahu a chuť hovoriť na kameru a ukázať nám vône a chute miest kde žijú. Diváci sa majú naozaj na čo tešiť.”

Jedlá z Nepálu aj zo Sarajeva

Už v piatok 13. Januára o 21:55 prostredníctvom obrazoviek navštívime Bosnu a Hercegovinu. Sprievodcom prvej premiérovej časti bude mladý 30-ročný diplomat a konzul Patrik Turošík.

Bosna-archív-cestou-necestou

Patrik divákov pozve na oberačku granátových jabĺk, bude sa variť netradičná kuracia polievka s ibištekom a nebudú chýbať ani skoky z ikonického mostu v Mostare. Diváci Jednotky spolu s ním nahliadnu do najstaršej pekárne v Sarajeve a cez obrazovku ochutnáme najlepšie grilované čevapi v meste.

V ďalších častiach bude divákov nepálskym Káthmandú sprevádzať aj Dorota Nvotová, v časti z chudobného afrického Burundi zasa uvidíme okrem tradíčných pokrmov aj časti projektov profesora Krčméryho ako napríklad miestnu školu a v Indii si zas vyskúšame úplne pravý hippie život.

Nová séria gastronomického cestopisu Cestou necestou odštartuje už v piatok 13. januára o 21.55 h na Jednotke, pravidelná repríza bude v soboty popoludní.

25 50 75 90
Foto: RTVS, archív Cestou necestou

Živé vysielanie ??:??

Televízia