Úvod Novinky Tipy z programu
Máte radi súťaže? 6 kľúčov ako si vybrať tú pravú
Máte radi súťaže? 6 kľúčov ako si vybrať tú pravú

Máte radi súťaže? 6 kľúčov ako si vybrať tú pravú

Či už triafate do čierneho pri každom zadaní, milujete geografiu alebo viete viac, ako vás v škole naučili, máme na výber pre každého.

Najdôležitejšie je zadefinovať si, aký typ hráča či hráčky ste – chcete vyhrať za každú cenu? Beriete súťaže len ako overovanie a dokazovanie svojich vedomostí alebo sa pri nich aj radi niečo naučíte, či dokonca zabavíte?

Čítajte zaručene ďalej.

Kľúče na výber správnej súťaže pre vás

1. Možno nepoznáte hneď na prvú správnu odpoveď. No máte Filipa na to, aby ste odhalili tie nesprávne. Máte cit pre vymyslené či dokonca bizarné tvrdenia, ktoré vás síce dokážu pobaviť, no vy viete, že sa ich musíte zbaviť.

Žarty bokom, používate sedliacky rozum a vašou taktikou je zbaviť sa najprv nesprávnych odpovedí. Máte radi výzvy, preto sa nebojíte triafať do nezmyslov. Na konci však máte v rukách správnu odpoveď a ste víťaz.

Našli ste sa v tomto opise? Ak áno, presne pre vás je súťažno – vedomostná hra Traf to!, ktorú vysiela Jednotka každý pracovný deň po 18.00 hod.

Súperiace tímy v relácii Traf to!

2. Ľudské telo je pre vás fascinujúce. Viete, čo potrebuje, aby správne fungovalo. Dokonca poznáte rozdiely medzi tým mužským a ženským.

S radosťou spomínate na hodiny biológie a ste patrične hrdí na to, že viete, čo je to amygdala. Keď si pripravujete jedlo, vždy siahate po tom výživovo vyváženejšom a kaloricky vhodnejšom – kalorické tabuľky máte totiž v malíčku.

Viete však, že ľudský organizmus a zdravie ukrývajú mnoho záhad a práve vy ich radi odhaľujete.

Už asi tušíte, že práve pre vás je ideálna zábavno-súťažná šou Záhady tela, ktorú si môžete pozrieť v sobotu o 20:30 hod na jednotke.

Záhady tela - skupina Fragile

3. Literatúra, fyzika, história, botanika, ... neexistuje oblasť, v ktorej by ste sa necítili ako doma.

Ste ako chodiaca encyklopédia a vaše vedomostí vám mnohí závidia. Nie ste však sami – ľudí s nadpriemerným všeobecným rozhľadom a znalosťami z mnohých vedných odborov je viac.

A vy si s nimi môžete zmerať sily vo vedomostnom dueli. Navyše, ak cítite, že vaše znalosti by mali byť aj finančne odmenené, určite je pre vás tých pravým orechovým Duel s Gregorom Marešom, každý pracovný deň na Jednotke. Neveríte? Skúste kvíz z relácie.


4. Váš mozog pracuje na nesmierne obrátky. Čím viac hlavolamov, rébusov vyriešite, tým zaberá viac. Nie je logická hádanka, ktorú by ste nedokázali rozlúštiť a svoje mozgové bunky potrebujete neustále precvičovať.

Šifry ani bludiská vás nevystrašia, práve naopak, pri ich riešení využívate svoju nadpriemernú inteligenciu.

Už neraz vám napadlo, že by ste sa mali možno prihlásiť do Mensy. Súťaž Fenomén 21 s moderátorom Martinom Nikodýmom na Dvojke je tým pravým miestom pre vás a vašu fenomenálnu inteligenciu.

Fenomen21.jpg

5. Všade dobre, doma najlepšie! Heslo, ktoré vám je blízke. Od malička ste radi cestovali prstom po mape, na geografii vás preto nemátala a rodinné dovolenky ste trávili práve doma, na Slovensku.

So slovenčinou si takisto tykáte a slovenská hudba tá tradičná aj moderná vás roztancuje a rozospieva už pri prvom tóne.

Áno, áno, Milujem Slovensko je vaša súťaž. Vychutnajte si ju piatok o 20:30 hod na Jednotke.


6. Na školské časy spomínate radi. Ešte stále viete vymenovať vybrané slová po b, aj po p, možno aj po m. Názvoslovie oxidov vás dodnes máta (-ný, -natý, -itý, ..), dejepisné pojmy tiež. No vy však viete viac, ako vás v škole naučili.

Máte prehľad, zaujímate sa, spájate súvislostí, jednoducho viete. Ak k tomu pridáme vašu znalosť, regiónu, z ktorého pochádzate, ste ideálnym kandidátom na sledovanie zábavno-súťažnej šou Naj škola.

Moderátorka Naj školy Martina Zábranská

Potvrďte si to napríklad kvízom z tejto šou a sledujte ju spoločne s deťmi (alebo aj sami) v sobotu doobeda na Jednotke.

25 50 75 90
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia