Úvod Novinky Tipy z programu
5 tipov s ktorými sa vám valentínska večera podarí
5 tipov s ktorými sa vám valentínska večera podarí

5 tipov s ktorými sa vám valentínska večera podarí

Dodržte týchto päť krokov a romantický večer, na ktorý vaša láska nezabudne, je na svete.

Vezmite Valentín do svojich rúk a ukážte svoje city inak ako pri pozvaní do reštaurácie, kde sa pri vedľajších stoloch bude odohrávať podobná "povinná jazda".

Prekvapte svoju polovičku pozvaním na večeru, ktorú pripravíte vy v príjemnom, intímnom prostredí u vás doma, kde vás nič neprekvapí.

Postupujte krok za krokom a nezabudnuteľnú romantiku máte zaručenú.

5 tipov na dokonalú valentínsku večeru

1. Doprajte si

V prvom rade si doprajte so svojou polovičkou čas. Dohodnite sa spoločne, kedy vám vyhovuje mať večeru a koľko času si venujete aj po nej.

V druhom rade si doprajte čas aj pri príprave večere, nejde len o varenie jedla, ale aj jeho dekorovanie na tanieroch a celkovú atmosféru.

V neposlednom rade si doprajte kvalitné suroviny, skúste namiesto kuracieho mäsa siahnuť napríklad po perličke, kačke, či kúpiť kvalitnú rybu ako zubáč, sumec, sivoň.

Recepty na pochúťky z týchto potravín vám servíruje kulinárska šou Pravidlá mojej ženy.

2. Neexperimentujte

Chcete predjedlo, hlavné jedlo, dezert a ešte aj aby obsahovali potraviny s afrodiziakálnymi účinkami? Čili, škorica, čokoláda, možno avokádo, jahody, špargľa. K tomu ťažšie víno, šľahačka a namiesto romantickej večere máte zarobené na návštevu urgentného príjmu.

Pozor na alergény, ich kombinácie či veľké porcie dohromady nehodiacich sa surovín, ktoré tráveniu vašej polovičky môžu spôsobiť ťažkosti.

Neexperimentujte a držte sa jednoduchých, obľúbených chutí a záver korunujte sladkým dezertom napríklad od pekárov z Pečie celé Slovensko.

3. Menej je viac

Podobne ako pri varení aj pri plánovaní celého priebehu valentínskeho večera buďte striedmi. Kvety, vonné sviečky, prítmie, hudba, tanec, prezeranie spoločných fotiek, plánovanie budúcností, pozeranie filmu, ...

Zvoľte jednu aktivitu, ktorou sa budete po večeri zaoberať a aj stolovanie počas valentínskej večere neprekombinujte.

Biely obrus, vkusne doladené (nie nutne červené či so srdiečkami) doplnky a neobitá jedálenska súprava i vyleštený príbor postačia.

Venujte sa jeden druhému, pri jedle si pozerajte do oči pri svetle (nežmúrte v prítmi, v ktorom nevidíte, čo máte ani na tanieri) a rozprávajte sa.

4. Detaily

Muž so ženou jedia cupcake.jpg

Máme na mysli presne tie maličkosti, ktoré poznáte len vy dvaja. Kde najradšej vaša láska sedí? Ktorú pieseň má naozaj rád/a?

Čo vám to naposledy spomínal/a pri raňajkách? A má vôbec rád/rada červenú farbu a ruže?

Zalovte v pamäti a pridajte do valentínskeho večera presne tie detaily, ktoré iba vám dvom dávajú zmysel a povedia "Milujem ťa" viac ako tisíc slov.

5. Buďte spolu

Zamilovaný pár

Valentínska večera nemusí byť v réžii len partnera či len partnerky. Vytvorte si ju spoločne. Vyberte sa spoločne na nákup, spoločne si pripravte jedlo, najedzte sa a buďte spolu. Bez zhonu, v pokoji a možno si to zopakujete, aj keď už nebude Valentín.

25 50 75 90
Zdroj: RTVS

Živé vysielanie ??:??

Televízia