Úvod Novinky Tipy z programu
Pred rokom zvíťazila Iveta Malachovská, ktorá tvár vyhrá teraz?
Pred rokom zvíťazila Iveta Malachovská, ktorá tvár vyhrá teraz?

Pred rokom zvíťazila Iveta Malachovská, ktorá tvár vyhrá teraz?

Poznáme nominované mená v prestížnej ankete Slovenka roka.

V minulom roku vyhrala anketu Slovenka roka naša moderátorka Iveta Malachovská. Môžete znova hlasovať.

Famózna moderátorka Dámskeho klubu

Iveta Malachovská_1.jpg

Týždenník Slovenka v spolupráci s RTVS odštartoval v utorok 6. februára v Bratislave 16. ročník čitateľskej ankety Slovenka roka.

V minulom roku RTVS oslavovala v tejto prestížnej ankete víťazstvo titulná tvár Dámskeho klubu famózna Iveta Malachovská, ktorá zvíťazila vďaka hlasom hlasujúcich čitateľov.

Slovenka roka v Neskoro Večer


V tohtoročnej ankete máme opäť naše RTVS kandidátky.

Nominačná komisia vybrala 27 úspešných Sloveniek nominovaných v deviatich kategóriách.

Mená laureátok sa verejnosť dozvie 21. júna počas galavečera v Slovenskej filharmónii a v priamom prenose RTVS na Jednotke.

Marta Jančkárová jednotka v diskusiách

Janckarova_RTVS24_interview.mp4

V kategórii médiá a komunikácia sú nominované moderátorka a redaktorka Marta Jančkárová, moderátorka Marianna Ďurianová a moderátorka Simona Frantová.

Herečka, členka Činohry SND Barbora Andrešičová, spisovateľka Andrea Coddington a šperkárka Katarína Žiak získali nomináciu v oblasti umenie a kultúra.

V kategórii biznis a manažment sú nominované Darina Pavlů, predsedníčka Dozornej rady spoločnosti PPA Controll, Zuzana Rumiz, generálna manažérka personálnej spoločnosti ManpowerGroup Slovensko a Alena Vanková, manažérka riadenia prevádzky 1. a 2. bloku Atómovej elektrárne Mochovce.

Trojicu nominovaných v oblasti veda a výskum tvoria profesorka etnológie a sociálnej antropológie Alexandra Bitušíková, Magdaléna Májeková, vedúca oddelenia biochemickej farmakológie na Ústave experimentálnej farmakológie a toxikológie Centra experimentálnej medicíny Slovenskej akadémie vied (SAV) a Lenka Lorencová, samostatná vedecká pracovníčka Chemického ústavu SAV.

Elegantná Marianna Ďurianová

Marianna ďurianová

Organizačná vedúca detského folklórneho súboru Čečinka Beáta Čečková, predsedníčka odborných učilíšť, špeciálnych škôl a špeciálnych výchovných zariadení Slovenska Jana Kandríková a Alica Virdzeková, predsedníčka krajskej komisie Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry a okresnej komisie Stredoškolskej odbornej činnosti v Žiline, sú nominované za oblasť podpory mladých talentov.

V kategórii šport získali nomináciu olympionička, reprezentantka v streleckej disciplíne skeet Danka Barteková, reprezentantka v thajskom boxe a kickboxerka Monika Chochlíková a futbalistka Mária Mikolajová.

V kategórii vzdelávanie sú nominované riaditeľka Spojenej školy v Ivanke pri Dunaji Katarína Kubišová, zriaďovateľka 1. Súkromného Banskobystrického gymnázia Martina Murgašová a Katarína Slobodová Nováková, rektorka Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave, etnologička.

Zakladateľka ankety Mária Reháková

Mária-Reháková- Pavel-Neubauer-TASR

Trojicu nominovaných v oblasti zdravotníctva tvoria psychiatrička, psychoterapeutka, klinická výskumníčka a znalkyňa v odbore psychiatria Dagmar Breznoščáková, námestníčka pre ošetrovateľskú starostlivosť Nemocnice s poliklinikou Dunajská Streda Henrieta Földesová a prezidentka Slovenskej komory sestier a pôrodných asistentiek Iveta Lazorová.

V kategórii charita získali nomináciu riaditeľka gréckokatolíckej eparchiálnej charity Košice Anna Ivanková, prezidentka občianskeho združenia Homo Nitriensis Mária Kadlečíková a Lívia Matulová Osvaldová, riaditeľka občianskych združení Klub Luna Senior Friendly a Kreatívny Klub Luna.

Autorka projektu Mária Reháková podčiarkla, že ide v Európe o ojedinelú anketu tohto druhu:

„Anketa Slovenka roka prezentuje dámy, ktoré pre túto spoločnosť svojou prácou urobili veľa, prispeli k rozvoju nielen slovenskej spoločnosti, ale aj v zahraničí.“

S nominovanými sa verejnosť zoznámi formou pripravovaných medailónov.

O laureátkach ocenenia v jednotlivých kategóriách rozhodnú čitatelia týždenníka Slovenka spoločne s divákmi a poslucháčmi RTVS formou SMS hlasovania, kupónov a prostredníctvom internetového hlasovania na www.slovenkaroka.sk do 20. júna.

25 50 75 90
TASR, RTVS, Slovenka

Živé vysielanie ??:??

Televízia