Úvod Novinky Tipy z programu
Viete, čo je fermentovanie a na čo je dobré? Vyskúšajte si to aj vy doma
Viete, čo je fermentovanie a na čo je dobré? Vyskúšajte si to aj vy doma

Viete, čo je fermentovanie a na čo je dobré? Vyskúšajte si to aj vy doma

Môžete si takto uschovať zeleninu celú zimu čerstvú.

Už ste niekedy fermentovali? Tento tradičný spôsob konzervácie zeleniny využívali už naši predkovia. „Bol to spôsob, ako si v zime uchovať zeleninu. Kapusta bola základ, oni si potom začali robiť rôzne kombinácie. Kapusta plus uhorky, mrkva a petržlen, kaleráb či zeler,“ hovorí v relácii Veľkou lyžicou Katarína Paulišinová.

Najbežnejšia je spomínaná kapusta, ktorá má na Slovensku a najmä v meste Stupava svoju tradíciu. Čo všetko sa z nej dá pripraviť a ako fermentovať rôzne druhy zeleniny spolu s jednoduchými receptmi si pozrite v archíve v ďalšej časti relácie Veľkou lyžicou.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia