Úvod Novinky Tipy z programu
Tanečník Laci Strike: Pracoval ako zubný laborant, ale vybral si ulicu
Tanečník Laci Strike: Pracoval ako zubný laborant, ale vybral si ulicu

Tanečník Laci Strike: Pracoval ako zubný laborant, ale vybral si ulicu

Hip hop patrí medzi najpopulárnejšie tanečné štýly, ktorý sa prebojoval z ulíc až na olympijské hry.

Známy slovenský tanečník a choreograf Laci Strike začínal v partii svojich rovesníkov. Prvé kroky sa snažil odkukať zo známeho mládežníckeho časopisu. Dnes už dvadsať rokov vedie tanečnú školu ako jeden z najznámejších tanečníkov.

Spolu so svojimi zverencami sa predviedol v relácii Hit roka. Vyskúšajte si tanečný krok s Lacim.

Ak sa Vám video nezobrazuje správne, obnovte si stránku.

Cesta za tanečným snom

Pôvodne pracoval ako zubný laborant, keď sa zrodila myšlienka odísť do Barcelony za tancom. „Stále ma to ťahalo k tancu, tak prišlo k rozhodnutiu opustiť zamestnanie a odísť do zahraničia,“ vraví Laci Strike.

Mladý tanečník sa rozhodol zanechať vyštudovanú školu a rozbehnuté zamestnanie a vybral sa do sveta. „Nevedeli sme ani reč, nemali sme ani finančné zabezpečenie, ale boli sme veľmi odhodlaní,“ spomína na partiu mladých ôsmych chlapcov.

Toto odhodlanie a chuť tancovať ich držalo v španielskych uliciach Barcelony. „Tancovali sme na uliciach a tam si nás všimli nejakí ľudia,“ opisuje Laci. Z ulíc sa napokon pretancovali do veľkých klubov, tanečné turné, reklám a filmov.

Po návrate do Bratislavy sa rozhodol rozbehnúť tanečnú školu, do ktorej priniesol vlastný spôsob výučby. Do výučby hip hopu zaviedol vypracované osnovy, ktoré majú deti naučiť rozumieť hudbe, rytmike a tancu. „Ja si myslím, že dokážem naučiť tancovať každého, fakt,“ hovorí Laci Strike.

25 50 75 90

Živé vysielanie ??:??

Televízia